A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

«Театральна весна – 2019»

Дата: 25.03.2019 08:45
Кількість переглядів: 60

22 березня театральні колективи Гурбинського, Дігтярівського, Карпилівського, Подільського, Срібнянського закладів загальної середньої освіти  долучилися до обласного театрального фестивалю на соціальну тематику «те-Арт-соціо», взяли участь у І етапі. 

Мета заходу – формування у дітей та підлітків моральних якостей, громадянської активності, почуття прекрасного,  милосердя та людяності засобами сценічного мистецтва; запобігання розповсюдженню у дитячому середовищі насильства (булінгу,  мобінгу,  кібербулінгу тошо), непорозумінь дітей з батьками; профілактика правопорушень та шкідливих звичок, торгівлі людьми, суїциду; просвітницька діяльність щодо здорового способу життя; популяризація театрального мистецтва серед дітей та молоді.
Усі колективи продемонстрували вдалий підбір репертуару відповідно до тематики та вікової категорії дітей; культуру сценічної мови; пластичне рішення простору; акторську майстерність, пластику образів; художнє та музичне рішення творів.
Журі у складі  Гарах І.В., директора Будинку дитячої та юнацької творчості, Панченко І.Л., керівника гуртків БДтаЮТ, Геращенко-Ганжі С.В., головного спеціаліста відділу культури та туризму Срібнянської селищної ради  кращою відзначило роботу театрального колективу  Срібнянської    ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник Ольга Радченко). Вони посіли І місце, інноватично представивши соціальну виставу «Крізь призму». 
Справжній акторський ансамбль підібрався у Гурбинській ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник Людмила Гончаренко).  До того ж, найкращим виконавцем журі визначило Головку Олександра. За зіграну соціальну виставу «Час збирати каміння» колектив отримав ІІ місце.  
Найкращою виконавицею визнано  Білоус Дар?ю, учасницю театрального колективу Карпилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник Валентина Нагла). Колектив продемонстрував і артизтизм, і атлетизм -  отримали бронзу за виконані ролі соціальної вистави «Викрадачі здоров?я».
Колективу Подільської ЗОШ І-ІІ ступенів трішки бракувало впевненості, але проблеми, порушені юними акторами, зачепили актуальністю та гостротою, оригінальністю постановки (керівник Олена Кравченко). Соціальна вистава «Серце» змусила  замислитися багатьох.
Окремо варто відмітити роботу театрального колективу Дігтярівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник Ольга Муравейник) за актуальну п’єсу дитячого театру, за майстерну інсценізацію соціальної вистави «Казочка на новий лад про вовчика і козенят».
Принагідно хочеться подякувати всім театральним колективам за участь, за проведену роботу, за прекрасну акторську гру, за майстерне втілення режисерських задумів, за любов до театрального мистецтва.
Бажаємо театральному колективу «TALANTED SCHOOL»  Срібнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів успішно представити Срібнянщину на обласному етапі фестивалю «те-Арт-соціо» у місті Ніжині.


« повернутися

Вхід для адміністратора