A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Заходи в рамках відзначення Всесвітнього дня психічного здоров'я

Дата: 07.10.2021 08:54
Кількість переглядів: 78

Щорічно 10 жовтня відзначається Всесвітній день психічного здоров'я.  Цей день був вперше відзначений 10 жовтня 1992 року за ініціативою Всесвітньої федерації психічного здоров'я задля підвищення рівня обізнаності про проблеми психічного здоров'я та мобілізації зусиль на підтримку кращого психічного здоров'я.

Всесвітня організація охорони здоров'я визначає психічне здоров'я як стан благополуччя, в якому людина реалізує свої здібності, може протистояти звичайним життєвим стресам, продуктивно працювати і робити внесок в свою спільноту. У цьому сенсі психічне здоров'я є основою благополуччя людини і ефективного функціонування спільноти.

Психічні та неврологічні розлади, а також розлади, пов'язані з вживанням наркотиків та інших речовин, поширені у всіх регіонах світу. Вони вражають кожне співтовариство і кожну вікову групу в країнах з різними рівнями доходу. На ці розлади припадає 14% глобального тягаря хвороб, але більшість людей, які страждають від них (75% з яких проживають в країнах з низьким рівнем доходу), не мають доступу до необхідного їм лікування.

Тож із метою розширення знань вихователів про стрес, психічне здоров'я, для з'ясування позитивних та негативних аспектів стресу, психоемоційного напруження, для розвитку вмінь знаходити шляхи подолання стресових ситуацій та інших несприятливих емоційних станів, щоб дати змогу зрозуміти цінність свого життя і здоров'я для педагогів Срібнянського закладу дошкільної освіти «Сонечко», практичний психолог Юлія Кузьменко провела тренінг «Збереження та зміцнення психологічного здоров'я педагога».

Розпочався тренінг із вправи «Промінчики очікувань» під час якої  учасники сформулювали власні очікування від тренінгу, записали їх на папірцях у вигляді сонячних промінчиків і прикріпили на макет сонця. 

Вправа «Портфель настрою» була проведена з метою встановлення контакту  з педагогами та зняття напруги. Був переглянутий  відеоролик про Всесвітній день психічного здоров’я. Арт-терапевтична вправа – колаж «Рецепт здоров’я» та вправа «Малюємо разом» сприяли згуртуванню колективу та ознайомленню  з цінностями інших культур.

Насамкінець  була проведена вправа «Чарівний мішечок» яка підказала, що на педагогів чекає сьогодні, або що потрібно зробити найближчим часом.

Всі учасники тренінгу отримали в подарунок буклети «Ваше здоров’я у ваших руках».

Для здобувачів освіти Срібнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. практичний психолог Людмила Балюх та соціальний педагог Альона Побідаш провели практичне заняття з елементами тренінгу  «Подолання та профілактика стресових ситуацій»


« повернутися

Вхід для адміністратора