A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Семінар – практикум учителів трудового навчання

Дата: 11.04.2019 09:03
Кількість переглядів: 56

Трудове виховання, – говорив В.Сухомлинський – це образно кажучи, гармонія трьох понять: треба, важко та прекрасно. Вчитель, який має прагнення працювати творчо, розвиває у себе здібності до творчої педагогічної діяльності, самовдосконалюється в цій діяльності, так необхідний сьогоднішній школі, яка на потребу нашого часу має готувати своїх учнів розвинутими творчими особистостями.

Створити необхідні умови для розвитку педагогічної творчості вчителів, відповідну позитивну атмосферу, надихнути педагогів на творчу діяльність і підтримати своїх колег у їхніх творчих педагогічних пошуках було метою семінару-практикуму для вчителів  трудового навчання (технічні види праці), який відбувся 10 квітня  2019 року на базі Горобіївської  загальноосвітньої школи  І – ІІ ступенів  на тему «Використання традиційних та інтерактивних методик на    уроках трудового     навчання».      
Семінар відкрила директор школи Коваленко В.В., яка презентувала  навчальний        заклад.   
Учасники семінару відвідали урок трудового навчання у 5 класі «Технологічний процес виготовлення деталей виробу: розмічання, випилювання, шліфування». 
Погибко С.Г., учитель трудового навчання надихає своєю майстерністю на постійне вдосконалення та пошук нових шляхів до вирішення життєвих та ситуативних моментів. Він звернув увагу на те, що трудове навчання – це одна з найбільш інтегрованих дисциплін. У сучасних умовах, щоб зацікавити учня, необхідно використовувати нові, інтенсивні методи і форми передачі знань, застосовувати новітні освітні технології, які направлені на розвиток індивідуальних нахилів і творчих здібностей учнів, практичного їх використання, набуття життєво необхідних загально трудових компетенцій, формування пізнавальної самостійної діяльності.                                                                                                         
Учасники семінару отримали вичерпну інформацію щодо умов  проведення ІІ  та ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання, з якою ознайомив вчитель трудового навчання  Дігтярівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Хропост С.І., який був членом журі ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання та його учні декілька років поспіль отримують призові місця на олімпіаді.
Під час проведення семінару-практикуму панувала доброзичлива атмосфера і дружня співпраця всіх вчителів.
Семінар зацікавив теоретичними поясненнями, практичними видами робіт і сприяв впровадженню нових методик в освітньому процесі з трудового навчання.

Методист МК                 І. Діденко


« повернутися

Вхід для адміністратора