A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Семінар-практикум учителів хімії

Дата: 22.12.2018 09:19
Кількість переглядів: 113

Хімія, як предмет, є обов’язковою складовою системи загальної середньої освіти. Разом із іншими природничими науками вона покликана реалізувати мету загальної середньої освіти, зробити внесок у формування інтелекту, національної самосвідомості, загальної культури особистості, зорієнтованої на загальнолюдські моральні та матеріальні цінності.

Згідно з Національною стратегією розвитку освіти України необхідним є розвиток особистісно орієнтованої парадигми, яка повинна забезпечити умови для самореалізації, самоактуалізації кожної особистості, здатної до використання набутих хімічних знань у повсякденному житті. За такої системи навчання в зміст хімічної освіти, що задається державною програмою, кожен учитель вносить свій творчий внесок, враховуючи соціальні запити суспільства, власний досвід та досвід дітей.

Тому в 2018/2019 навчальному році вчителі хімії закладів загальної середньої освіти  Срібнянської ОТГ продовжують працювати над впровадженням в практику сучасних технологій уроку та розширенням ініціатив у творчому та інтелектуальному розвитку здобувачів освіти.

20 грудня на базі Подільської ЗОШ І-ІІ ст. (директор Стародубцев О.Т.) відбулося засідання методичного об'єднання вчителів хімії з проблеми «Підготовка конкурентоспроможної особистості шляхом використання інформаційно-цифрових технологій».

Після екскурсії по школі та огляду виставки на новорічну тематику, заступник директора школи з навчально-виховної роботи Тяжкун Людмила Василівна, вчитель музичного мистецтва Шульга Григорій Андрійович та здобувачі освіти 3-4 класів зворушливо привітали учасників семінару зі святом Святого Миколая та  Новорічними святами, які вже скоро настануть. На згадку про школу та семінар, учителі хімії отримали власноруч зроблені креативні новорічні листівки, оформлені у стилі хімічних формул, рівнянь хімічних реакцій.

Після обговорення теоретичних питань, доповідачами були Лазутіна Т.В. (Карпилівська ЗОШ І-ІІІ ст..), Бурдай Г.М. (Подільська ЗОШ І-ІІ ст..) та Степаненко С.П. (МК відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту), відбувся практичний блок семінару-практикуму у вигляді методичної естафети «Від творчого прийому – до творчого уроку». На першій станції «Стоп-кадр» відвіданий урок хімії в 7 класі з теми «Фізичні та хімічні явища», який провела учитель хімії Бурдай Г.М.

На уроці, окрім вивчення теоретичних питань, пов’язаних із хімічними явищами та хімічними реакціями, здобувачі освіти на практиці, у вигляді хімічного експерименту, знайомилися з ознаками хімічних реакцій.

Важливим моментом у кадровій роботі із забезпечення високого методичного та професійного рівня діяльності вчителів хімії є атестація. Тому в рамках зустрічі в методичному мегаполісі самоосвітньої роботи Бурдай Г.М. та Соловей М.К. поділилися творчими здобутками реалізації обраних методичних проблем: «Використання активних форм і методів роботи при проведені уроків» (Бурдай Г.М., Подільська ЗОШ І-ІІ ст.) і «Нестандартні уроки як засіб розвитку пізнавального інтересу школярів у процесі вивчення біології і хімії» (Соловей М.К., Калюжинська ЗОШ І-ІІ ст.).



« повернутися

Вхід для адміністратора