A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Затверджений професійний стандарт «Керівник (директор) закладу загальної середньої освіти

Дата: 04.10.2021 11:22
Кількість переглядів: 60

Наказом Міністерства економі України №568-21 від 17 вересня 2021 року затверджений професійний стандарт «Керівник (директор) закладу загальної середньої освіти.

За ним, основною метою професійної діяльності керівника (директора) закладу загальної середньої освіти є здійснення безпосереднього управління закладом і відповідальність за освітню, фінансово-господарську та інші види діяльності закладу освіти.

Керівник (директор) є представником закладу освіти у відносинах з державними органами, органами місцевого самоврядування, юридичними та фізичними особами і діє без довіреності в межах повноважень, передбачених законом та установчими документами закладу освіти.

Керівник (директор) очолює заклад освіти та здійснює безпосереднє керівництво ним, має у підпорядкуванні відповідний штат співробітників та підпорядковується засновнику.

Керівником (директором) може бути особа, яка пройшла конкурсний відбір та визнана переможцем конкурсу відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту» (статті 38,39).
Конкурс проводиться відповідно до вимог Закону України «Про повну загальну середню освіту» та положення про конкурс, затвердженого засновником або уповноваженим  ним органом (посадовою особою).

Законодавством передбачено проведення атестації керівника (директора) закладу загальної середньої освіти не рідше ніж один раз на 5 років, за результатами якої визначається відповідність керівника (директора) займаній посаді. Необхідною умовою атестації є проходження підвищення кваліфікації у міжатестаційний період.

Підвищення кваліфікації щорічне. Воно може здійснюватися шляхом неформальної (тренінги, семінари, семінари-практикуми, вебінари, майстер-класи) та інформальної освіти.

Керівник (директор) закладу загальної середньої освіти (крім приватного закладу) зобов’язаний протягом першого року після призначення на посаду пройти курс підвищення кваліфікації з управлінської діяльності обсягом не менше 90 навчальних годин.


 


« повернутися

Вхід для адміністратора