A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Тиждень педмайстерності вчителів української мови та літератури

Дата: 19.03.2019 12:42
Кількість переглядів: 67

Швидкоплинність часу вимагає нових форм і методів співпраці з учнями як у процесі уроку, так і в позакласній роботі. Засобами мистецтва слова виховується любов до України, повага до її мови, історії, звичаїв, традицій. 

Школа повинна виховувати національно свідому, духовно багату, зорієнтовану на творчу діяльність особистість.  Отримані на уроках знання розширюються, поглиблюються під час проведення позакласних  заходів, одним з яких є Тиждень української мови  та літератури. Участь у ньому позитивно впливає на загальний розвиток здобувачів освіти,   викликає інтерес до навчання. 

Тиждень педагогічної майстерності вчителів української мови та літератури у закладах загальної середньої освіти проходив  із 04 по 07 березня 2019 року. 

Мета проведення Тижня -   поглиблення знань, отриманих на уроці;  вироблення і закріплення навичок аналізу, синтезу, класифікації  і систематизації фактів; формування уміння правильно, точно й образно висловлювати думки, дбати про багатство, чистоту і красу нашої мови; розвивати індивідуальні здібності учнів, їх творчу уяву.

Крім того, Тиждень – це та  спільна справа, що згуртовує, допомагає  розкрити  таланти, навчає діяти дружно й  організовано.

Оскільки Тиждень проходив напередодні 205-ої річниці з дня народження Тараса Шевченка, то  переважна більшість заходів  були приурочені цій даті.

Звіти про проведення Тижня показали високий рівень підготовки та проведення. Предметний тиждень у кожній школі був спланований змістовно, цікаво, повчально, з метою розвитку усного мовлення і творчих здібностей учнів, збільшення інтересу до вивчення української мови та літератури. 

Заслуговують на увагу загальношкільні лінійки-відкриття, конкурси малюнків та стіннівок,  читців,  висловів, мовно-літературні вікторини, ігри-змагання, тематичні позакласні заходи, книжкові виставки, прес-конференції, вечори-конкурси, відкриті уроки, літературно-музичні композиції, мовознавчі брейн-ринги, вечорниці, інсценізації, читання авторських творів та віршів Кобзаря, флешмоби, квести.

Варто відмітити творчу співпрацю  учителів української мови та  літератури зі шкільними бібліотекарями, учителями початкових класів,  образотворчого мистецтва, музичного мистецтва, інформатики. 
 



« повернутися

Вхід для адміністратора