A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Семінар-практикум фахівців психологічної служби

Дата: 21.02.2019 14:17
Кількість переглядів: 65

Життя суспільства, як і життя окремої людини, ґрунтується на впливі ідей, поглядів, теорій. За часи історії людства їх промайнуло чимало. Вони оволодівали розумом людей на більший чи менший термін. Деякі з них закликали до барикад, призводили до війн, ставали підставою для створення «образу ворога» з іншого народу.

Але з розвитком суспільства до людей прийшло розуміння, що Земля не є надто великою, вона – наш спільний дім, всі люди в якому сусіди. У безмежному морі різноманітних культур, релігій, думок, ідей, що належать людям різних країн на планеті, на допомогу має прийти «рятувальне коло» толерантності.

Сьогодні толерантність – яскравий показник ступеню демократичності кожної держави й одна з умов її розвитку.

Саме темі «Толерантність як умова соціального та інтелектуального розвитку здобувачів освіти, соціально-педагогічної підтримки усіх учасників освітнього процесу» було присвячене засідання методичного об'єднання практичних психологів і соціальних педагогів закладів освіти Срібнянської селищної ради, яке пройшло 21 лютого 2019 року на базі Гриціївської ЗОШ І-ІІ ступенів (директор Щербина В.В.).

На засіданні були обговорені теоретичні питання із рубрик «У центрі уваги» та  «Поради до часу», і як практичний блок – відбувся психологічний тренінг «Хто рухається вперед у знанні, але відстає в моральності, той більше йде назад, аніж вперед», який провела практичний психолог Гриціївської ЗОШ І-ІІ ст. Якименко Катерина Василівна.

Змістовно, з використанням сучасних методик та засобів, активно і дієво відбулося тренінгове заняття.

Також пройшов обмін досвідом роботи між фахівцями з формування толерантності учасників освітнього процесу. Практичний психолог Якименко К.В. (Гриціївська ЗОШ І-ІІ ст.) та соціальний педагог Мартищенко А.О. (Срібнянська ЗОШ І-ІІІ ст.), які атестуються в поточному навчальному році, звітували про свою роботу в міжатестаційний період.

Методист                      С. Степаненко

 


« повернутися

Вхід для адміністратора