A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Семінар-практикум учителів біології

Дата: 13.03.2019 15:49
Кількість переглядів: 161

Візит 13 березня 2019 року до Калюжинської ЗОШ І-ІІ ступенів (директор Ромазан В.М.) розпочався словами вчителя біології: «Послухайте прогноз погоди на найближчі 45 хвилин. У Калюжинській школі спокійна, сонячна погода, грозових хмар у кабінеті біології та зливових дощів  на обличчях восьмикласників не передбачається…».

Це вчителі біології закладів загальної середньої освіти Срібнянської селищної ради в рамках засідання методичного об'єднання з проблеми «Створення ситуації успіху – допомога творчому учневі» відвідали урок-ефір телепередач  у 8 класі з теми «Профілактика захворювань нервової системи», який провела Соловей Марина Костянтинівна.

Учитель запросив учнів стати учасниками тележурналу «Здорово жити». Як завжди, перед кожним ефіром передачі, учасники ретельно готуються та перевіряють якість випускового матеріалу.Саме такого принципу і дотрималися здобувачі освіти. Їм було запропоновано вправу «Вірю – не вірю», яка дала змогу актуалізувати опорні знання та чуттєвий досвід. На етапі мотивації навчальної діяльності здобувачі освіти відповіли на поставлені запитання, а потім їм було запропоновано переглянути відеоролик в якому чітко можна проспостерігати наслідки захворювання нервової системи. І після цього розпочався «прямий ефір у студії науково-пізнавальної передачі «Здорова рубрика», до якої завітали гості: лікар-інфекціоніст Коновал Олексій, лікар-травматолог Темчур Олександр, лікар сімейної медицини Юрченко Артем та народний цілитель, фітотерапевт Фурса Вікторія. Учні по черзі представляли підготовлені повідомлення про причини, збудники, наслідки та профілактику нервових захворювань.

Слухаючи повідомлення учнів, Марина Костянтинівна долучилася  до роботи і запропонувала провести профілактичну гімнастику з метою покращення роботи мозку.

Як підсумок почутого та побаченого учнями у мультимедійній презентації, вчитель прочитала вірш Н.Красоткіної про здоров'я і нагадала слова мудрих людей – «Міцне здоров'я – це інвестиції у безтурботне майбутнє».

На завершення телеефіру, аби корисна інформація була доступна більшій кількості,  здобувачі освіти розробили пам'ятку «Профілактика захворювань нервової системи» та провели «мозковий штурм».

Після обговорення теоретичних питань та самоаналізу проведеного уроку, відбулася зустріч у методичному мегаполісі самоосвітньої роботи. Учасники семінару заслухали творчі портрети учителів, що атестуються.

Методист МК     С.Степаненко


« повернутися

Вхід для адміністратора