A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Підведені підсумки Тижня психологічної служби «5 днів у світі Психології»

Дата: 07.05.2019 15:50
Кількість переглядів: 252

З 22 по 26 квітня 2019 року у закладах освіти проходив Тиждень психологічної служби  «5 днів у світі Психології». Неодмінними супутниками творчого процесу під час проведення заходів, стали гарний настрій, активні обговорення та дружні посмішки. На Тижні психологічної служби були застосовані всі види психологічної роботи, що дало змогу всім учасникам  освітнього процесу стати єдиним цілим і цікавими та більш близькими в спілкуванні.

Усім відомо, що комплімент -  це особлива форма похвали, приємні слова, простий, але потужний засіб, що допомагає встановлювати добрі стосунки з іншими людьми. Це відфільтровані лестощі, які обов’язково супроводжуються посмішкою. А посмішка може поліпшувати настрій, підсилює імунну систему, поліпшує фізичне здоров'я, знімає стрес, є найбільш упізнаваним виразом обличчя.  Тому, першим був день Тижня психологічної служби – «День компліментів та посмішок», і  проходив під девізом «Якщо ви хочете, щоб життя вам посміхалося, подаруйте йому спочатку гарний настрій». Цього дня відбувалися акції,  заняття, тренінги,  психологічний квест, релаксаційні вправи на перервах для зняття напруги, учні писали про свої неприємності та кидали до скриньки-пожирача, споглядали інформаційні плакати, створювали проекти, переглядали  презентації. 
У «День творчості, фантазії та розвитку здібностей» під девізом «Твори та дій, навіть якщо боїшся програти» відбувались ігри,  акції,  майстер- клас з виготовлення великодньої крашанки, виставка творчих робіт,  створювалися колажі та малюнки.
Як стверджують наукові джерела, психолог – це фахівець, який оцінює, діагностує, вивчає поведінку людини, створює такі умови, при яких людина сама здатна вирішити свою проблему, прогнозує можливі дії, а тому один із днів Тижня був «Днем пошти психолога» з девізом «Якщо я люблю іншу людину, я відчуваю єдність з ним, але з таким, який він є, а не з таким, як мені хотілося» і надав можливість здобувачам освіти взяти участь в акціях, відвідати тренінгове заняття, годину психолога,  виховну годину з елементами тренінгу. З ними проводилися асоціативні тести, діти малювали свій настрій,  проводили час з практичним психологом під час «Казкотерапії», розгадували ребуси, кросворди, загадки, писали листи психологам.
Дотримання правил етикету, готовність знайти компроміс і вислухати протилежні точки зору, повага, сприйняття та розуміння іншого, єдність у різноманітті, довіра – це ті складові, які обумовили заходи до «Дня ввічливості, толерантності та доброти», що проходив під девізом «Життя в променях гарного настрою». Цей день був насичений акціями,  заняттями з елементами тренінгу, вправами, психологічними, тематичною виставкою малюнків,  психологічним брейн – рингом. Переглядом презентацій.  
В Калюжинській ЗОШ І-ІІ ст. був проведено День психології. В рамках цього Дня проведені психологічний тест, конкурс малюнків та ділова гра.   
    В двох закладах дошкільної освіти теж працюють практичні психологи, а тому в них теж був проведений Тиждень психологічної служби, який дещо відрізнявся від загальношкільного.  
 «День посмішок» у Дігтярівському та Срібнянському ЗДО мав жовтий колір та гасло «Кожен день у нас цікавий, веселий, плідний і яскравий» протягом якого проведені розвивальні заняття  з вихованцями, а з педагогами – тести. Діти виготовляли  смайлики, а для вихователів пройшла акція «Добрі побажання  для працівників ЗДО».
Червоний колір, девіз «Твори добро завжди і всюди! Нехай тебе шанують люди» стали атрибутами дня «З добром у серці». В цей день проведені розвивальні вправи, заняття – тренінг, тестування, відбувся перегляд мультфільмів про доброту та міні-конкурс казок, віршів. 
«Зеленого кольору» був «День дружби» та проходив під девізом «Друг – це найкраще, що в тебе може бути, і найкраще, чим можеш бути ти». А тому з вихованцями проведене тестування, розвивальне заняття – гра,  акції.
Останній день пройшов під девізом «Тато, мама, брат і Я, познайомтесь – «Моя сім'я». В цей день, який мав фіолетовий колір, працівники Дігтярівського ЗДО  провели  психологічну вправу  «Клубок лагідних слів для рідних». 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора