A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Семінар вчителів географії

Дата: 28.01.2020 16:06
Кількість переглядів: 140

Сучасне життя висуває суспільний запит на виховання творчої особистості, здатної самостійно мислити, генерувати оригінальні ідеї, приймати сміливі  і нестандартні рішення. У складному і багатогранному процесі підвищення ефективності навчання і виховання учнів важлива роль належить органічному поєднанню і тісній  взаємодії навчальної та позакласної роботи. 

Вчителів географії завжди відрізняло прагнення розширити коло обов’язкових знань з предмета за рахунок позакласної роботи. Вже стало істиною, що успіх навчання багато в чому залежить не тільки від вибору ефективних методів і форм навчання в класі на уроці, а й від організації позакласної роботи з предмета. А тому, 28 січня 2020 року на базі Сокиринської ЗОШ І-ІІІ ст. (директор Іван Блашкун), проведений семінар-практикум учителів географії закладів освіти району та ОТГ на тему «Педагогічний менеджмент. Творча майстерня вчителя географії».
Як сказав В.Сухомлинський, справжня школа – це не тільки місце, де діти набувають знань і вмінь. Справжня школа – це багатогранне духовне життя дитячого колективу, в якому вихователь і вихованець об’єднані багатьма інтересами і захопленнями. Як доказ цього, вчителями географії Сокиринської ЗОШ І-ІІІ ст. (Яременко Н.Г., Хоменко Л.В., Блашкуном І.П.) проведений позакласний захід – інтелектуальна гра «Географія +». В ході змагань своїми знаннями та вміннями ділилися здобувачі освіти 9 та 11 класів, поділені методом жеребкування на команди «Еверест» та «Екватор». Цікавими, змістовними, корисними були гейми: «Щасливий випадок», «Географія + Біологія», «Географія і мій рідний край», «Географічне лото», «Темна конячка», «Географія + Хімія» та «Далі, далі…».
Найбільше зацікавив учителів гейм «Географія і мій рідний край». В ході випереджувального завдання команди готували презентації, які захищали в ході гри. Так, від команди «Еверест» Вікторія Гавриш представила роботу «Палац Галаганів – перлина української архітектури», від команди «Екватор» - Мазина Мирослава презентувала роботу «Сокиринський парк». Такі змістовні мультимедійні презентації зацікавили  вчителів географії, і як підсумок – учні поділилися з ними електронними версіями, які будуть презентовані здобувачам освіти інших шкіл.
Отже, позакласний захід допоміг здобувачам освіти в плані розвитку географічних інтересів, розширив загальний кругозір, сприяв розвитку пізнавальної самостійності, а вчителям допоміг в удосконаленні рівня професійної компетентності.


« повернутися

Вхід для адміністратора