A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

ХХІ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

Дата: 27.10.2021 16:43
Кількість переглядів: 60

Радіодиктант національної єдності — щорічна подія, яку ініціювало і проводить Українське радіо. Перший радіодиктант відбувся у 2000 році. Наразі це наймасштабніший національний флешмоб із популяризації української мови та грамотності, у якому беруть участь тисячі українців не тільки в Україні, а й по всьому світу.

Із метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови, виховання високої мовної культури  9 листопада 2021 року з 10-ї до 11-ї години в День української писемності та мови Українським радіо проводитиметься ХХІ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.

Трансляція радіодиктанту відбудеться на таких платформах: радіо – Українське радіо, Радіо Культура; телебачення – UA: ПЕРШИЙ, регіональні філії; Інтернет – ютуб-канал та фейсбук-сторінки Суспільного мовлення.

Цьогоріч текст радіодиктанту (на прохання радіослухачів) написав та читатиме в ефірі письменник Юрій Андрухович.
Участь у написанні радіодиктанту допоможе  з’ясувати, наскільки добре ми знаємо рідну мову, а ще — продемонструвати солідарність з усіма, хто шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці спілкувалися українською мовою і зберегли її для нащадків.

Єднаймося навколо мови!


« повернутися

Вхід для адміністратора