A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Щодо дистанційного навчання

Дата: 02.11.2021 08:42
Кількість переглядів: 81

Шановні педагоги, батьки, учні!
Пандемія Covid-19 триває вже другий рік, що суттєво вплинуло на освітній процес в Україні. Світ змінився незворотно, і освіта адаптується до цих змін.   


     На сьогоднішній день склалася непроста ситуація із захворюванням на ковід і на території громади. Чернігівщина із 30 жовтня увійшла в «червону» карантинну зону. Тож, щоб зберегти здоров’я учасників освітнього процесу, доводиться приймати непопулярні рішення: переходити на вимушене дистанційне навчання. Ця міра у першу чергу пов’язана із тим, що у жодному закладі освіти немає стовідсоткової вакцинації працівників (двома дозами), що передбачено на даний час санітарними вимогами. І, як не прикро, осіння хвиля пандемії не оминула і нас – знову є випадки захворювання освітян. 
     До усіх проблем освітньої галузі додалася ще одна – складна ситуація із закупівлею природнього газу  по усій країні. Ще місяць тому всіх спантеличило різке підвищення ціни на газ, і кошториси бюджетних установ виявились до цього не готові. Це призвело до відміни попередніх тендерних процедур через непомірно високу вартість блакитного палива.  На жаль, на газовий колапс місцева влада не має ніякого впливу. А тому із урегулюванням ціни на газ довелося починати  проводити закупівлі з нуля.
     Із метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції, збереження здоров’я учасників освітнього процесу та дотримання єдиної структури 2021/2022 навчального року в закладах освіти громади керівниками шкіл за погодженням з відділом освіти, сім’ї, молоді та спорту прийнято рішення про перехід на дистанційне навчання учнів 1-11-х класів з 1 до 14 листопада. Дане рішення було ухвалено із урахуванням рекомендацій Уряду, Міністерств освіти і науки та охорони здоров’я. Це, у свою чергу, обмежить контактне спілкування та запобігатиме поширенню хвороби.
        Ураховуючи попередній досвід дистанційного навчання, усі його плюси і мінуси, відділ освіти, сім’ї, молоді та спорту просить батьків допомогти своїм дітям правильно організувати робочий день. Сподіваємося, що найближчим часом будемо працювати у штатному режимі. І пам’ятаймо, що людське здоров’я, а особливо здоров’я підростаючого покоління, – найбільша цінність кожної цивілізованої держави.  


« повернутися

Вхід для адміністратора