A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Всі ми різні! Але всі ми рівні!

Дата: 16.11.2021 15:28
Кількість переглядів: 64

  З давніх -давен людина пізнавала навколишній світ, а також займалася освітою, вихованням вчилася жити з людьми. Скільки людина існує як цивілізована особистість, стільки мабуть існує і поняття толерантність. Поняття «толерантність»  затверджено Резолюцією Генеральної Конференції  ЮНЕСКО 16 листопада 1995 року, тому саме в цей день  відзначають Міжнародний день толерантності. Саме поняття «толерантність» з’явилося не так уже й давно. Толерантність – це протилежність ворожості, антипатії, ненависті; це терпимість до людей, які чимось відрізняються від нас. 

Бути людяними, вміти слухати, сприймати та розуміти, пробачати та цінувати, підтримувати та поважати один одного - саме цьому педагогічний колектив вчить  наших учнів.

Щороку Срібнянський заклад загальної середньої освіти приєднується до світової спільноти та проводить заходи приурочені цьому дню. Так, цьогоріч учні початкових класів переглядали та обговорювали мультиплікаційний фільм про дружбу та толерантність, намагалися розібратися із таким поняттям, як «дружба», говорили про терпіння, добре ставлення не тільки до людей, а й до всього живого. Педагог-організатор Ольга Соловей  та учні 4-А класу виготовили інформаційну стіннівку «Риси толерантної людини»,

    склали та записали правила толерантного спілкування. Діти були активними та взаємоввічливими, закликали бути толерантними у повсякденному житті.

Психологічна служба школи розробила та провела виховний захід «Завжди буду толерантним!».

 Здобувачі освіти перших класів ознайомилися зі словом «толерантність», другі та треті - називали риси толерантної людини, виконували вправи на розвиток толерантності, з учнями четвертих класів виготовили традиційне «дерево толерантності»,

     виховували почуття поваги один до одного, до звичаїв, традицій, культури різних народів, продовжували формування толерантного ставлення однокласників між собою. 

Кожна дитина зрозуміла що має бути толерантною у ставленні до інших, адже це запорука успішного й щасливого життя.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора