A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

День Гідності та Свободи

Дата: 19.11.2021 14:28
Кількість переглядів: 90

Україна - це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції - наш Майдан 2004-го року, який був Святом Свободи, і Революція 2013-го року, Революція Гідності. Це був дуже важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

Щорічно, 22 листопада, Україна відзначає День Гідності та Свободи з метою утвердження в Україні ідеалів демократії та свободи, виховання почуттів національної гідності.

Заклади загальної середньої освіти громади долучилися до відзначення урочистостей, провівши тематичні заходи із дотриманням карантинних вимог.

Відбулися інформгодини, перегляди документальних фільмів, написання творів, конкурси-виставки малюнків тощо: «Україна – територія Гідності та Свободи», «День Гідності та Свободи», «Революція Гідності та Свободи», «Наша історія», «Це було заради нас»,  «Одна від Сходу і до Сходу володарка земель і вод», «Ти – єдина Україна, бо ти для всіх для нас одна», «Ніхто не ділить хай народу, бо не поділиться народ», «Ми – є, народ піднявся із колін», «Ми  - вільні громадяни», «Україна в нас одна, а сила в єдності», «Революція, що змінила країну», «Будьмо гідними дітьми України», «Вони пішли у вічність, щоб Україну зберегти», «Наша слава, наша воля не вмре, не загине», «А ми тую славу підіймемо», «Україна.  Гідність.  Свобода»,  «Україна чи Малоросія?», «Україна гідна свободи».

Виставки публіцистичної літератури «Герої не вмирають», «Тепло своїх долонь, і розуму і серця я Україні милій віддаю», «Пам'ять про героїв стукає в наші серця», «Тернистими шляхами» пройшли в шкільних бібліотеках та бібліотечних кімнатах закладів загальної середньої освіти.

Квіти до меморіальної дошки та місця поховання загиблого в зоні АТО Олександра Таценка покладені вчителями Карпилівської школи, ушанованого пам'ять про героя хвилиною мовчання.


 


« повернутися

Вхід для адміністратора