A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

День Соборності України

Дата: 21.01.2022 11:07
Кількість переглядів: 98

День Соборності  відзначається в Україні щороку 22 січня на честь проголошення в 1919 році Акту возз'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

103 роки тому незалежні частини України, що постали на уламках зруйнованих Російської та Австро-Угорської імперій, об'єдналися в єдину соборну і неподільну Українську державу.

Український народ, що століттями був розділений між різними країнами, визволився нарешті з неволі і отримав можливість об'єднатися на своїй землі в цілісній Україні.

У закладах загальної середньої освіти, із дотриманням усіх протиепідемічних вимог щодо протидії поширення гострої респіраторної хвороби COVID – 19,  відбулися загальношкільні тематичні лінійки, акції, уроки національно-патріотичного спрямування, виховні години, інформаційні дайджести, відеолекторії, флешмоби, конкурси тематичних стіннівок, виготовлення тематичних листівок, книжкові виставки, кола та ланцюги єднання, квести-мандрівки, ігри-вікторини, літературно-музичні композиції з нагоди відзначення Дня Соборності України під гаслом «Ми – це Україна», «Єдина країна – єдиний народ». 

Під час проведення заходів ураховані такі меседжі: Соборність України – згуртованість усіх громадян, незалежно від національності та регіону проживання; єдність – життєво важлива цінність та обов’язкова передумова ефективного спротиву зовнішньої агресії; незалежність і соборність – запорука успішного розвитку української державності, вагомий чинник недопущення повторення злочинів тоталітарних режимів проти людства (людяності) – «Україно моя, ти одна, як життя», «Соборна мати-Україна – одна на всіх, як оберіг», «Соборність України – соборність наших душ», «Україна – соборна країна», «Моя суверенна Україна», «І обнялися береги одного вічного народу», «Україна єдина», «Соборність духу, розуму і серця», «Шлях до соборності», «У моєму серці живе Україна», «І задзвонили дзвони на Майдані», «Наша рідна Україна», Рушник єднання», «В єднанні сила й міць держави», «Майбутня доля мислилась соборно», «Захід, схід – одна країна! Це найкраща Україна», «Соборна Україна: від ідеї до життя», «Моя Соборна Україна».

Відзначення свята передбачало заходи з ушанування подій і персоналій української історії та сучасних героїв, використання якнайбільшої кількості державних прапорів.

Учнівські й педагогічні колективи Карпилівської та Подільської шкіл вшанували пам'ять про земляків,  учасників АТО/ООС, Олександра Таценка й Олега Саника, хвилинами мовчання та покладанням квітів до місць поховань героїв, меморіальної дошки.


« повернутися

Вхід для адміністратора