A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Урок з медіаграмотності

Дата: 17.02.2022 16:39
Кількість переглядів: 110

Усім відомо, що сучасна школа покликана підготувати учнів до життя в суспільстві, навчити практичних навичок, які допоможуть їм у повсякденні. У світі, яким керує інформація, дитина мусить вміти її критично оцінювати, знати, яким джерелам можна довіряти, що таке фейкові новини та як захиститися від маніпуляцій.

Сучасні діти мають справу з інформаційним простором з найменшого віку, тому вони повинні знати, що таке медіаграмотність уже в початковій школі. Зараз медіаграмотність є складовою курсу «Громадянська освіта» для учнів 10 класів, а на виконання Державного стандарту базової загальної середньої освіти Міністерством освіти і науки України розроблено типову освітню програму для учнів 5-9 класів, в якій передбачено впровадження з 2022/2023 навчального року курсу «Культура добросусідства», що містить основи медіаграмотності.

Це один із елементів реальності та перспектив. 

На разі, з метою формування навичок медіаграмотності, Міністерство освіти і науки України рекомендувало 17 лютого 2022 року провести урок медіаграмотності у закладах освіти. 

Сьогодні основам медіаграмотності вчилися здобувачі освіти Дігтярівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.  Одні закріпили вже набуті знання про медіаграмотність, інші – вчилися її основам, передавали інформацію «по секрету всьому світу», з'ясовували, де фейк, а де істина, тобто ставали медійно грамотними, такими, які вміють користуватися інформаційно-комунікативною технікою, виражати себе спілкуватися за допомогою цих медіазасобів свідомо, сприймати і критично тлумачити інформацію.


« повернутися

Вхід для адміністратора