A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Затверджено «Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2022 році»

Дата: 09.05.2022 12:35
Кількість переглядів: 41

Нагадуємо, що через воєнні дії в Україні цього року скасовано проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Для вступу на перший курс для здобуття ступеня бакалавра (магістра з медичних та ветеринарних спеціальностей) будуть використовувати результати національного мультипредметного тесту.                                         

На сайтах Київського та Львівського регіональних центрів оцінювання якості освіти було оприлюднено демонстраційні НМТ, щоб учасники змогли ознайомитися з форматом тестування заздалегідь.                         

Тисячі потенційних учасників НМТ, педагогічних працівників уже скористалися можливістю працювати із онлайн версією демонстраційного тесту. До Українського центру оцінювання якості освіти надійшло багато звернень, у яких і педагоги, і батьки зазначали, що 90 хвилин замало для виконання об’єму тесту.  Міністерством освіти і науки України було ухвалено рішення про     збільшення часу на виконання НМТ до 120 хвилин.         Наразі МОН затвердило «Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2022 році».                                        

Порядком  передбачено  проведення трьох сесій НМТ: основної – друга половина липня, серпень, додаткової – серпень, спеціальної – вересень. Переважна більшість учасників НМТ братиме участь в основній сесії тестування, а ті, хто не матимуть змоги прибути до тимчасових екзаменаційних центрів під час основної сесії, зможуть пройти тестування під час додаткової або спеціальної.                                    

Після завершення виконання всіх завдань НМТ учасник отримає кількість тестових балів за кожний блок. Для конкурсного відбору будуть використовувати результати виконання кожного блоку, переведені у шкалу 100–200 балів.                                                

При вступі до вищого навчального закладу, до результатів кожного блоку НМТ буде застосовано ваговий коефіцієнт відповідно до спеціальності, на яку абітурієнт вступає. Для вступу на інженерні спеціальності більшої ваги набуватиме результат з математики, на гуманітарні – з історії України.        

З таблицями переведення у шкалу 100-200 балів, ваговими коефіцієнтами оцінок із предметів національного мультипредметного тесту можна ознайомитися у додатках до зазначеного Порядку.


« повернутися

Вхід для адміністратора