A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Підлітків запрошують на фахові психологічні консультації

Дата: 15.08.2022 10:00
Кількість переглядів: 31

В Україні запрацювала платформа психологічної підтримки для підлітків від UNFPA. 

Представництво Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA Україна) перезапустили підлітковий проєкт «Не дрібниці» (https://www.notrivia.com.ua/), розширивши його тематики та платформи з огляду на виклики часу.

На оновленій платформі підлітки зможуть розібратися у власному емоційному стані, який постійно змінюється через війну, та підтримати своє ментальне здоров'я й отримати фахові психологічні консультації.

За словами координаторки проєкту UNFPA Надії Ковалевич, відтепер це проєкт про емоції та почуття, які охоплюють і пригнічують підлітків.

«Не дрібниці – це проєкт про емоції та почуття, які охоплюють і пригнічують підлітків через переїзд в іншу країну, через сум за друзями, через постійні переживання за власне життя і життя рідних. Ми говоримо, що будь-які зміни в емоційному стані через непростий час не варто знецінювати, замовчувати або ігнорувати. А ресурси проєкту допоможуть зрозуміти ці емоції та знайти їм вихід», – зазначила Надія Ковалевич.

Раніше основним майданчиком проєкту був Instagram (https://www.instagram.com/no_trivia_/), який допомагав молоді розпізнавати психологічне насильство та будувати здорові стосунки.

Тепер до нього додався сайт (https://www.notrivia.com.ua/) і низка ресурсів, що допоможуть підліткам розібратися у своїх переживаннях.

Зокрема, це чат-бот (https://t.me/no_trivia_bot), у якому можна пройти попередній чек-ап емоційного стану та визначитись із проблемою, що хвилює.

Бот також запропонує корисні тематичні матеріали або сесію з психологом. Розмова відбувається безпосередньо у чаті, безкоштовно та анонімно.

Окремим компонентом проєкту є освітній. Прямо у чат-боті є вправи на заспокоєння, що допоможуть впорядкувати думки, а в Instagram – регулярні прямі ефіри з психологами, які знайомі підліткам, і на теми, що хвилюють.

Замість довгих лонгрідів на сайті учасники проєкту знайдуть картки-гайди, які коротко та доступно розкривають важливі питання.

Сторінки проєкту:

веб сайт (https://www.notrivia.com.ua/);
Telegram-bot (https://t.me/no_trivia_bot);
Instagram (https://www.instagram.com/no_trivia_/).

За матеріалами сайту Освіта.ua (12.08.2022)
 


« повернутися

Вхід для адміністратора