A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України

Дата: 21.01.2019 17:50
Кількість переглядів: 71

21 січня двері Срібнянської школи гостинно відчинилися для талановитої молоді Срібнянщини, яка займається дослідницькою роботою. 5 учнів із Гурбинського, Дігтярівського, Карпилівського та Сокиринського ЗЗСО взяли участь у І етапі Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Цей конкурс – є одним з провідних заходів серед обдарованої учнівської молоді.

Участь у таких наукових змаганнях робить нашу молодь відкритою до нових знань, грамотною, компетентною, творчою, дає поштовх до самовдосконалення та вибору майбутньої успішної професійної діяльності. Цьогоріч на розгляд фахових журі було представлено 5 робіт у наукових відділеннях: хімії та біології, екології та аграрних наук, літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства. Розширився і спектр наукових секцій.

Конкурсанти представили свої роботи у 4 секціях: у секції «Зоологія, ботаніка» захищались 2 роботи: науково-дослідницька робота Сисуненко Дар’ї, учениці 11 класу Дігтярівської ЗОШ І-ІІІ ступенів «Вивчення видового складу та ареалу поширення первоцвітів Срібнянського району» та робота учениці 9 класу Гурбинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Соловей Руслани «Ахатина гігантська»; секція «Агрогомія» була представлена роботою учениці 11 класу Дігтярівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Минки Марини «Вивчення впливу сільськогосподарських шкідників на врожайність овочевих культур на пришкільних навчально-дослідних земельних ділянках»; у секції «Екологія» було заявлено роботу учениці 11 класу Сокиринської ЗОШ І-ІІІ ступенів Полковніченко Інни «Вивчення сучасного стану інтродукованих рослин парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Сокиринський парк» та можливості їх поновлення»; у секції «Фольклористика» - роботу учениці 10 класу Карпилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Білоус Дар’ї «Народна пісня як духовне джерело еволюції людини впродовж її життя на тлі історичних перипетій (на прикладі жителів села Карпилівка Срібнянського району Чернігівської області)».

Усі дослідницькі роботи в порівнянні з минулими роками стали цікавішими та актуальнішими за темою, зріс рівень їх науковості і зрілості. Переможцями І етапу конкурсу стали – учениці 11 класу Дігтярівської школи Минка Марина і Сисуненко Дар’я та учениця 11 класу Сокиринської ЗОШ Полковніченко Інна.



« повернутися

Вхід для адміністратора