A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

День пам'яті та примирення

Дата: 07.05.2021 08:39
Кількість переглядів: 47

День пам’яті та примирення встановлений згідно з Законом України "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років".

У листопаді 2004 року, рішенням 59-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, 8 та 9 травня було проголошено Днями пам’яті та примирення. У резолюції ООН пропонується державам-членам ООН, неурядовим організаціям і приватним особам відзначати один чи обидва ці дні - 8 і 9 травня - як День пам’яті усіх жертв Другої світової війни.

Цей день встановлений задля вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих.

Заклади загальної середньої освіти  долучилися до відзначення Дня пам'яті та примирення з урахуванням дотримання карантинних обмежень.

Серед здобувачів освіти 1-4 класів пройшли хвилини пам'яті, уроки мужності, тематичні виховні години, виставки малюнків, виготовлення маків пам'яті, поетичний відео калейдоскоп, флешмоби, покладання квітів до меморіалів та пам'ятників.

Учні 5-11 класів долучилися до уроків пам'яті, переглянули тематичні відеоматеріали, підготовлені класними керівниками та педагогами-організаторами (відеоуроки, відеоролики, інформдайджести),  документальні та художні фільми тощо.

День пам’яті та примирення має бути нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами. Наша пам’ять є запобіжником від того, щоб подібні лиха ніколи не повторювалися. Саме тому ми обираємо європейську відповідальну модель пам’ятання під гаслом “Ніколи знову”.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора