A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Тиждень «GlobalMoneyWeek – 2021»

Дата: 11.03.2021 10:26
Кількість переглядів: 56

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 04.03.2021 № 1/9-114 «Щодо проведення циклу просвітницьких заходів GlobalMoneyWeekу 2021 році для дітей та молоді» повідомляємо, що за ініціативи Національного банку України проводиться цикл просвітницьких заходів GlobalMoneyWeekщодо питань фінансової обізнаності населення України. 

До участі в заходах запрошуються здобувачі загальної середньої освіти. Проведення заходів заплановано для школярів на 15-21 березня 2021 року. 

GlobalMoneyWeek (Всесвітній тиждень грошей) – це цикл освітніх заходів для дітей в сфері фінансової обізнаності, що одночасно проводяться з 2012 року в Україні та понад 170 країнах світу з ініціативи Організації економічного співробітництва та розвитку. Цього року Україна увосьме святкуватиме GlobalMoneyWeek.

Національний банк України, як представник України в Міжнародній мережі фінансової освіти Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) та член Міжнародної робочої групи GlobalMoneyWeekпри ОЕСР, є офіційним координатором заходів GlobalMoneyWeek 2021 в Україні. НБУ інформує учасників в середині країни та подає звіт ОЕСР про результати проведення інформаційної кампанії в Україні.

15-21 березня заплановані заходи з нагоди святкування GlobalMoneyWeek 2021 в Україні.
З програмою заходів Національного банку України для школярів, навчальними матеріалами та ідеями заходів для святкування GlobalMoneyWeek 2021 можна ознайомитися на тематичному мікросайті: https://events.bank.gov.ua/gmw2021/. 

За новинами перебігу інформаційної кампанії GlobalMoneyWeek 2021слідкуйте на сторінці Національного банку з фінансової обізнаності у Facebook – FinancialLiteracyUkraine(Фінансова грамотність в Україні).

Навчальні матеріали для проведення заходів з фінансової обізнаності можна завантажити з тематичного мікросайта: https://events.bank.gov.ua/gmw2021/.

Рекомендовано розглянути разом із учнями навчальні презентації з основ управління особистими фінансами. Посилити інтерактивну складову навчального процесу пропонуємо шляхом участі в конкурсі шкільних відеоробіт «Гривня! Камера! Мотор!», за допомогою різноманітних ігор та кросвордів, а також тематичних онлайн-тестів на платформі Kahoot!, які можна пройти самостійно або перетворити на командні змагання.

Також учасники GlobalMoneyWeek 2021зможуть взяти участь у вебінарах Національного банку України на фінансову тематику для школярів за допомогою онлайн-платформи Zoom, у флешмобах «Як святкуємо GlobalMoneyWeek 2021» і «Танцюй, як Манімен» у соціальних мережах, у вікторинах на сторінці Музею грошей НБУ в Instagram.

Про результати проведених заходів, присвячених GlobalMoneyWeek 2021, представники закладів освіти повинні повідомити Національний банк України до 02 квітня 2021 року, заповнивши спеціальну форму звітності на сайті https://events.bank.gov.ua/gmw2021/, або за посиланням: https://cutt.ly/zk4Tl3b. 

Найініціативніші учасники будуть відзначені призами і потраплять до рейтингів Топ-10 найактивніших шкіл під час GlobalMoneyWeek 2021 в Україні. 

Відповідальна особа з питань проведення інформаційної кампанії GlobalMoneyWeek 2021 в Україні – головний експерт управління зв’язків з громадськістю та фінансової обізнаності Національного банку України Олена Тригуб, моб. 067-255-44-68, Email: olena.tryhub@bank.gov.ua. 


« повернутися

Вхід для адміністратора