A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Участь юних науковців у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт

Дата: 02.03.2021 11:10
Кількість переглядів: 53

28 лютого на базі обласного комунального позашкільного  навчального закладу «Чернігівська Мала академія наук учнівської молоді» Чернігівської обласної ради пройшов ІІ (обласний)  етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Цьогоріч до участі у ІІ етапі конкурсу було заявлено 168 учасників.
Серед них і два конкурсанти із закладів загальної середньої освіти громади. Участь у конкурсі взяли: Геннадій Неділько, здобувач освіти 11 класу Дігтярівського ЗЗСО, з роботою «Моніторингові дослідження мікобіоти смт Дігтярі та його околиць» у секції «Екологія» та Жанна Каленіченко, здобувачка освіти 11 класу Карпилівського ЗЗСО, з роботою «Народна пісня як духовне джерело еволюції людини впродовж її життя на тлі історичних перипетій (на прикладі жителів села Карпилівки Чернігівської області)», заявленою у секції «Фольклористика».
Представлені роботи мали наукове підґрунтя, цікавий зміст та актуальність, містили власне дослідження юних науковців.
Значний внесок у підготовку конкурсантів до участі у випробуванні внесли їх наукові керівники – Тіщенко В.О. (Дігтярівська ЗОШ) та Ювженко І.М. (Карпилівська ЗОШ).
У зв’язку з нинішньою епідеміологічною ситуацією, ІІ етап конкурсу проходив в онлайн-режимі у вигляді відео конференції.

Учасники конкурсу взяли участь у захисті постеру за темою роботи та науково-практичній конференції.    
За рішенням компетентного журі, до складу якого увійшли  науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти області та досвідчені вчителі закладів загальної середньої освіти м. Чернігова, Геннадія Неділька нагороджено дипломом ІІ ступеня, а Жанну Каленіченко – дипломом учасника.
Сподіваємося, що участь у даному конкурсі була для конкурсантів не лише цікавою, а й корисною, як в плані поглиблення знань з улюблених навчальних дисциплін, так і в плані удосконалення вміння досліджувати обрану тему на основі власних спостережень та наукових джерел.


« повернутися

Вхід для адміністратора