A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Яскраві миті "Тижня психологічної служби" в ЗДО

Дата: 28.04.2021 11:13
Кількість переглядів: 82

Головною метою системи освіти України в ХХІ столітті є створення умов для розвитку й самореалізації кожного громадянина України, формування поколінь, здатних навчатися впродовж життя, створювати й розвивати цінності громадського суспільства.

Можливість реалізації цієї мети потребує відповідної перебудови змісту системи освіти, використання активних форм і методів в освітньому процесі, упровадження нових технологій.
Одним із головних завдань, які стоять перед закладами освіти, є розвиток творчих здібностей, формування навичок самосвідомості та самореалізації особистості. Одним із тих, хто виконує це завдання є практичний психолог. Реалізувати ці завдання допомагає проведення Тижнів психологічної служби.

Уже стало доброю традицією кожного року проводити Тиждень психологічної служби. І це не випадково, оскільки психологія пов’язана з усіма науками, вводить людину в цікавий світ таємного внутрішнього життя особистості, стосунки з іншими людьми та оточуючим світом.
Основна мета проведення Тижня психологічної служби – психологізація всіх учасників освітнього процесу. Його проведення – цікавий творчий процес, в якому задіяні всі.

Під час проведення Тижня психологічної служби в закладах дошкільної освіти Срібнянської селищної ради були підібрані такі заняття, ігри, тести, які формують реальні оцінки своїх можливостей вихованцями, залучають їх до активних форм проведення дозвілля, розвивають комунікативні здібності, впевненість у своїх діях, виховують культуру поведінки. 

У відповідності до наказу відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради від 23.03.2021 № 55 «Про організацію та проведення «Тижня психологічної служби» в закладах освіти Срібнянської селищної ради», з метою популяризації ролі психологічної служби серед дітей дошкільного віку, педагогічних працівників та батьків, інформування учасників освітнього процесу про завдання практичного психолога з 19 по 23 квітня 2021 року проходив Тиждень психологічної служби в закладах дошкільної освіти під назвою «Я в навколишньому світі».

У Дігтярівському та Срібнянському закладах дошкільної освіти практичними психологами Тетяною Мажугою та Юлією Кузьменко проведений Тиждень психологічної служби, а в решті ЗДО – Дні психології.

У Гурбинському закладі дошкільної освіти «Малятко» проведене заняття «Посміхнись життю. «Сонечко із долоньок», гра «Подорож Краплинки» та намальоване колективно дерево дитячих мрій, у Горобіївському ЗДО «Струмочок» - заняття «Вчимося доброти у Сонечка», Сокиринському ЗДО «Метелик» - виховний захід «День дружби і доброти». День «Дружби і доброти», який проходив у Карпилівському ЗДО «Казка» розпочався зі зустрічі малят, які принесли різнокольорові кульки до садочка, з вихователем, розучували вірші про кольори, переглядали мультфільми, грали в ігри комунікативного спрямування.

У Срібнянському ЗДО «Сонечко» з вихованцями старшої групи, які майже вже школярі, психолог провів діагностичну роботу: тест «Запам'ятай 10 слів» та «Аналогії», методику – «Так» і «Ні» не говорити» та «Будиночок», які дозволили визначити їх готовність до школи. У групі раннього віку проведені дидактичні ігри «Посади метелика на синю квіточку» та «Знайди синю квіточку», а також дидактична вправа «Знайди кільця синього кольору на башточці», адже цей день був присвячений синьому (холодному та спокійному) кольору. У молодшій групі – в день червоного (яскравого і святкового) кольору - пройшли дидактичні вправи «Знайди кільця червоного кольору на башточці», «Розфарбуй полуничку», вихованці гралися з кульками відповідного кольору та зробили колаж «Сердечко для мами». Середній групі дістався жовтий (теплий, сонячний, солодкий) колір, а тому з вихованцями проведена вправа-емпатія з кольоровими фільтрами «Я можу стати…», дидактична вправа «Кольорова їжа», гра з жовтими кульками, і на підсумок дня Тижня психології – намальовані малюнки долоньками.

У Дігтярівському ЗДО «Сонечко» Тиждень психологічної служби розпочався ранковим колом «Я малюю тобі гарний настрій», а протягом всього тижня з вихованцями проведена міні-фотосесія «Ми веселі малюки, веселились залюбки», заняття «У гостях у смайлика», зроблена колективна робота «Дерево дружби», пройшла акція «Робимо добрі справи», а педагогічні працівники були запрошені до проективної методики «Людина під дощем».

Як висновок, Тиждень психологічної служби – це та справа, яка ще раз допомагає працівнику психологічної служби довести свою значущість у житті дитини. 

Вихованці Гурбинського ЗДО "Малятко"

Вихованці Горобіївського ЗДО "Струмочок"

Вихованці Сокиринського ЗДО "Метелик"

Вихованці Срібнянського ЗДО "Сонечко"

Вихованці Дігтярівського ЗДО "Сонечко"

 


« повернутися

Вхід для адміністратора