A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Семінар-практикум учителів початкових класів

Дата: 21.11.2019 11:25
Кількість переглядів: 61

Одним з ефективних шляхів оновлення змісту і методів навчання в сучасній школі є інтеграція, під якою розуміють процес зближення і поєднання різних навчальних предметів.

20 листопада  2019 року на базі Гриціївської ЗОШ І-ІІ ступенів  відбувся семінар-практикум вчителів початкових класів з проблеми: «Інтегроване навчання та міжпредметні зв’язки на уроках в початковій школі». Досвідом з теми поділилися педагоги початкової ланки.

Із вступним словом до учасників семінару звернулася заступник директора з навчально-виховної роботи Тамара Коваленко, яка презентувала присутнім візитку закладу, кількісний та якісний склад педагогів, що залучені до освітнього процесу у початковій ланці.

Основною категорією учасників заходу були вчителі, які реалізують концептуальні засади  Нової української школи.

Ідея реалізації інтегративного підходу до навчання – важливий фактор, що сприяє підвищенню якості освітнього процесу у початкових класах.
До уваги учасників  був представлений інтегрований предмет «Я досліджую світ» у 1 класі (вчитель Юлія Кириндась) з теми «Домашні улюбленці», урок з української мови у 2 класі  «Корінь слова. Спільнокореневі слова» (вчитель Алла Іващенко). 

Учителі  проаналізували уроки, аргументовано розкрили дібрані відповідно до інтеграції форми та методи роботи.

Результатом участі вчителів у роботі семінару стало розуміння важливості проблеми реалізації інтегрованого навчання, що повинно сприяти самопізнанню й розкриттю творчого потенціалу особистості. Адже інтегровані уроки в початковій школі покликані навчити дитину з найперших кроків у школі уявляти світ як єдине ціле, в якому все взаємопов'язане.
 


« повернутися

Вхід для адміністратора