A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Підсумки Тижня психологічної служби у закладах загальної середньої освіти

Дата: 07.05.2021 11:35
Кількість переглядів: 134

Підведені підсумки Тижня психологічної служби у закладах загальної середньої освіти, який пройшов з 19 по 24 квітня 2021 року із застосуванням онлайн спілкування.

Так, практичний психолог Подільської ЗОШ І-ІІ ст. рекомендував батькам ознайомитися з корисними онлайн-ресурсами для навчання дітей під час карантину та прочитати поради «Як говорити з дитиною про COVID-19, навчити її весело мити руки та правильно відпочивати», пройти тести: «Подорож» та «Три питання». Інформація з вказаними посиланнями була надіслана батькам у застосунок VoIP для смартфонів Viber. Для педагогічних працівників посилання теж були надіслані у Viber, а саме їм пропонувалося переглянути поради «Як зберігати рівновагу під тиском стресу» та як не задихатись від негативних думок. Цікавими були тести для кращого пізнання себе «Прогулянка», «Кольорові двері», «Годинник». Батькам разом з дітьми запропонована психологічна акція «Рецепт успіху родини» - зробити фото родини і підписати що є складовими успіху для даної родини (світлини з підписами опублікувати на Фейсбуці).
Для учнів 5-9 класів запропоновані цікаві тести із самопізнання, перегляд казкових фільмів про фантастичні світи і героїчні вчинки та намалювати фантастичного героя з яким вони себе асоціюють, перегляд техніки нетрадиційного малювання, учням 1-9 класів  - «10 цікавих фільмів для дітей, які пояснюють складні питання просто (відео)». Всі посилання були розіслані на Viber та розміщені в безкоштовному вебсервісі Google Class.
Працівниками психологічної служби Срібнянської ЗОШ І-ІІІ ст. план проведення Тижня психологічної служби із вказаними посиланнями, був розміщений на вебсайті закладу освіти в розділі «Психологічна служба». Дні Тижня мали свою тематику та відповідно до неї підібране змістовне наповнення. Зокрема батькам було запропоновано створити світлини дозвілля з дітьми під час карантину «Чим ви займаєте дитину під час карантину?», переглянути «Корисні онлайн-ресурси для навчання дітей під час карантину»,  поради «Як говорити з дитиною про COVID-19, навчити її весело мити руки та правильно відпочивати», «Мистецтво доброти: навчіть дитину піклуватися про інших», «Фрази, які варто говорити дитині хоча б раз у день», «Які ви батьки?», «Прихована сила посмішки», «Про користь обіймів»,  пройти тести: «Подорож», «Три питання», взяти участь у психологічній акції «Рецепт успіху родини» (зробити фото родини і підписати що є складовими успіху для даної родини, опублікувати на Фейсбуці).
Педагогам рекомендовано підготувати рекомендації від педагогів «Як зберегти нерви під час карантину», перечитати поради «Як зберігати рівновагу під тиском стресу», «Як уникнути паніки під час карантину», пройти тести: для кращого пізнання себе «Прогулянка», «Кольорові двері», «Годинник», «Вибери одне горнятко та дізнайся, що приховано в твоїй душі», «Як ти виглядаєш в очах оточуючих?»,  «Як зупинити потік «поганих» думок».
Дітям фахівці запропонували переглянути техніки нетрадиційного малювання, челендж доброти «Зроби комплімент своєму однокласнику онлайн», створити фото, малюнок чи поробку і розмістити  на своїй сторінці у Фейсбуці «Серце повне турботи і доброти», переглянути відео про доброту, пройти цікаві тести із самопізнання (для учнів 7-11 класів), а учням 5-11 класів намалювати фантастичного героя з яким вони себе асоціюють.
Практичний психолог Карпилівської ЗОШ І-ІІІ ст. надав Поради для вчителів «6 законів психології, знання яких змінить ваше життя»,  поради для вчителів та батьків «Щоденне уникнення стресу»; «Як гнів змінює ваш мозок», «Як гормони стресу впливають на ваше тіло», поради психолога учням під час підготовки до ЗНО, «Як слід повторювати навчальний матеріал, щоб пам’ять працювала найбільш ефективно», які розміщені на вебсайті закладу освіти в розділі «Наші новини» під рубрикою «Всеукраїнський день психолога».
Практичний психолог Дігтярівської ЗОШ І-ІІІ ст. організував онлайн-Тиждень під назвою «Сприятливий психологічний клімат у родині та педагогічному колективі в умовах дистанційного навчання». В рамках Тижня проведені дні: «Родина на карантині (поради для батьків)», «Родина на карантині (поради для учнів)», «Навчаємося дистанційно (поради для вчителів» та «День психолога». У день «Родина на карантині (поради для батьків)» на вебсайті закладу освіти в рубриці «Новини» були розміщені інформаційні листівки: «Складові гармонійної самоізоляції», «Розмова про COVID-19», «Наодинці з дитиною», «Упорядкування часу», «Позитивний підхід», «Погана поведінка», «Спокій і подолання стресу». У дні «Родина на карантині (поради для учнів)» здобувачам освіти пропонувалися поради, які були висвітлені на сторінці освітнього закладу «Дігтярівська ЗОШ І-ІІІ ст.» в соціальній мережі Facebook: «Як стати успішним у навчанні», «переваги дистанційного навчання», «Взаємопідтримка», «Благополуччя тут і зараз», «Інноваційне навчання», «Коронавірус: профілактика інфікування та поширення», «Як швидко виконати домашні завдання», «Як зробити дистанційне навчання продуктивним та комфортним». У день «Навчаємося дистанційно (поради для вчителів)» на сторінці Facebook були поширені поради: «Як піклуватися про психічне здоров'я дитини», «Корисні онлайн-сервіси для вчителів», «Правила роботи закладів на період карантину», «Тимчасові рекомендації МОЗ щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти». У день психолога на вебсайті розміщені матеріали «Психологія як наука», в соцспільноті – «18 причин звернутися до психолога», а також проведений челенж в соцмережі Facebook «Фотооточення серед учасників освітнього процесу «В усьому бачу позитив».
У Сокиринській ЗОШ І-ІІІ ст. заходи Тижня психологічної служби проходили в створених групах у Telegram «Психологія для учнів» і «Психологія для педагогів». Учасникам Тижня було запропоновано переглянути презентацію «Кольоротерапія». Зворотним зв’язком була пропозиція назвати улюблений колір, та зробити світлини в одязі чи з аксесуаром улюбленого кольору. В рубриці «Мудрі фрази на щодень» учням та вчителям запропоновано кілька мудрих фраз та прохання поділитися своєю улюбленою фразою чи девізом. Цікаво та змістовно пройшли акції: «Скринька щастя» та «Подаруй посмішку». Також була підготовлена презентація «Цікаві факти про кохання та дружбу» і спільно з психологом Новгород-Сіверського центру професійного розвитку Наталією Матрунич проведена онлайн «Хвилинка психолога» з даної теми. Для друзів у соціальній спільноті Фейсбук, серед яких є колеги, колишні учні та батьки нинішніх учнів психологині, готувалися невеличкі дописи про самооцінку та техніку, за допомогою якої можна підвищити свою самооцінку; про важливість посмішки та про вироблення звички пам’ятати щасливі моменти і просто радіти життю.
Крім цього учням і педагогам були запропоновані невеличкі психологічні тести для самопізнання. На завершення психологиня отримала відгуки про Тиждень від колег та учнів.
На основі аналізу матеріалів проведення Тижня психологічної служби його проведення вважається таким, що пройшло на високому методичному рівні.


 


« повернутися

Вхід для адміністратора