A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Проведено І етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл ("Джура") в online-режимі

Дата: 07.05.2021 14:19
Кількість переглядів: 171

З метою виховання дітей і молоді у дусі відданості Батьківщині та українському народові через відродження національних і загальнолюдських духовних та моральних цінностей, пропагування і популяризації здорового способу життя, формування у молоді високих морально-психологічних якостей 5-6 травня 2021 року було проведено І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» «Джура» в online-режимі.

Гра проводилася у двох вікових групах – старшій та середній. До старшої вікової групи входили учасники віком 15-17 років, до середньої – учасники віком 11-15 років.         Участь у І етапі гри взяли 4 рої (з них 2 у старшій віковій групі, 2 – у середній) з Гриціївської, Карпилівської, Срібнянської та Подільської шкіл.       

 Випробування Гри складалися з 4 конкурсів: фотоконкурсу «Цікаві моменти з життя рою», туристсько-спортивного конкурсу, конкурсу з надання першої долікарської допомоги «Рятівник» та конкурсу на знання історії України доби козаччини «Відун». Завдання виконувались у тестовому форматі на сайті національної освітньої спільноти «Всеосвіта».
 Найкраще тему фотоконкурсу  «Цікаві моменти з життя рою» відобразили світлини рою «Соколята» Гриціївської ЗОШ І-ІІ ступенів, за що були оцінені максимальною кількістю балів.                            

Туристсько-спортивний конкурс включав у себе перевірку теоретичних знань з орієнтування та питань, що стосуються термінології, таблиці штрафів та техніки подолання технічних етапів туристсько-спортивної смуги перешкод.    Підбір тестових завдань для різних вікових груп (старшої і середньої) був     однаковим. Слід відмітити, що з завданнями цього конкурсу рої справилися найкраще. Із 48 можливих балів найбільшу кількість отримав рій «Подільські січовики» Подільської ЗОШ І-ІІ ступенів, який дав 45 правильних відповідей.                                        

Тести конкурсу надання першої долікарської допомоги «Рятівник» для старшої вікової групи містили завдання на знання з програми предмета «Захист України. Основи медичних знань». Тест містив 20 запитань. Одна правильна відповідь оцінювалася в 1 бал. Оскільки серед завдань містилися тести, що потребували не однієї відповіді, то максимальна кількість балів яку можна було отримати – 46. Рої справилися з завданням, виконавши правильно 60% завдань і отримавши по 35 балів. Оскільки, якщо рої отримують однакову кількість балів у конкурсі, то переможцем  вважається той рій, що виконав завдання швидше за часом.  Тому рою ім. Олександра Таценка Карпилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів додано ще один бал за цей конкурс.

 Тести конкурсу «Рятівник» середньої групи були розраховані на вік учасників і містили завдання з надання першої домедичної допомоги при опіках, обмороженнях, ураженні електричним струмом, утопленні, тривалому здавленні окремих частин тіла, гострому болі в животі, отруєнні хімічними продуктами, їжею, грибами, ягодами, укусами отруйних змій, комах та павуків.   Рій «Подільські січовики» виконав 80% завдань, рій «Соколята» 65% завдань конкурсу.

Конкурс «Відун» став для учасників випробуванням обізнаності з історією України доби козаччини: побуту, кухні, звичаїв, зброї козаків, а також, для старшої групи, найвідоміших подій, історичних персоналій, державного устрою того часу.
Найкраще з завданням конкурсу «Відун» справився рій «Срібнянська сотня» Срібнянської ЗОШ, виконавши 90% завдань (27 правильних відповідей з 30).  Рій Карпилівської школи виконав 23 питання з 30, Подільської – 24, Гриціївської – 21 з 30.   

Фотоконкурс «Цікаві моменти з життя рою»

Підсумки Гри "Сокіл" ("Джура")


« повернутися

Вхід для адміністратора