A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Семінар-практикум вихователів закладів дошкільної освіти

Дата: 08.11.2019 14:27
Кількість переглядів: 61

Суспільству потрібні люди сміливі, самостійні, оригінально мислячі, творчі, які вміють приймати нестандартні рішення і не бояться цього. Усі ці риси обумовлюються, зокрема, і емоційною сферою особистості. Дошкільне дитинство – це благодатний період для організації роботи з емоційного розвитку дітей, адже саме в цьому віці дитина відкриває для себе світ та відбуваються значні зміни у всіх сферах її психіки.

Саме цій темі був присвячений семінар-практикум «Світ емоцій дошкільників», який відбувся 06 листопада 2019 року на базі Карпилівського закладу дошкільної освіти «Казка».

Із вступним словом до учасників семінару звернулася директор закладу Валентина Мазкова, яка ознайомила присутніх з діяльністю закладу дошкільної освіти.

У практичній частині вихователі мали можливість переглянути заняття «Ліки від Вередливості» (вихователь Галина Солодовник). У ході заходу діти вчилися розрізняти позитивні та негативні емоції, працювали над усвідомленням основних емоцій,  формували уміння контролювати свої емоції, прислухатися до порад дорослих і друзів. 

Своєрідним емоційним маятником настрою, джерелом емоцій та почуттів стала музично-хореографічна композиція працівників закладу та дошкільнят. 

Так, усі люди різні: різна зовнішність, внутрішній світ, реакція на одні й ті самі ситуації.  Але навчитися насолоджуватися приємними емоціями, краще розуміти інших, правильно реагувати на події можна. І навчати цьому слід з дошкільного віку.

Присутні висловили подяку за проведення цікавого семінару та побажали творчого натхнення педагогічному колективу та подальших успіхів у роботі.


 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора