A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

«Іду душею до Тараса»

Дата: 09.03.2021 14:30
Кількість переглядів: 77

«Кожному народові Бог дав величну постать, котра була проявом його душі, його зорею…».

Такими словами розпочалася літературно-музична композиція «Іду душею до Тараса» в Сокиринській ЗОШ І-ІІІ ст. з нагоди Дня народження Т.Г. Шевченка. Епіграфом заходу стали слова Л. Костенко: «Кобзарю! Знов до тебе я приходжу, бо ти для мене совість і закон».  Свято починається піснею  про Кобзаря у виконанні Українець К. та Горшкової Д. Учні  читають вірші, присвячені  Шевченку, на сцені маленький Тарасик зі своєю сестричкою, звучать пісні «Зацвіла в долині червона калина», «Зоре моя вечірняя». 
 
До вшанування пам’яті великого Кобзаря долучилися і учні початкових класів, провели виховний захід під гаслом «І мене в сім’ї великій, в сім’ї вольній, новій, не забудьте пом’янути незлим тихим словом». Представлена виставка «Живи, поете, в бронзі і граніті. Живи, поете, в пам’яті людській, живи в піснях, живи у «Заповіті», у слові праведнім, у славі віковій!» та презентація «Життєвий шлях Т.Шевченка».  Діти читали вірші та інсценізували уривок оповідання С. Васильченка «У бур’янах».
 
Школярі  усвідомили велич Шевченкового слова, відчули його гарячу любов до України, до тих простих людей, на сторожі яких він поставив своє Слово.



« повернутися

Вхід для адміністратора