A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Підведені підсумки математичного офлайн квесту «Відкрий себе через математику»

Дата: 05.05.2021 14:32
Кількість переглядів: 47

Як відомо, квест – це спортивно-орієнтувальне змагання, основою якого є послідовне виконання заздалегідь підготовлених завдань командами. А квест з математики – це позакласний захід з предмету, що допомагає згуртувати, створити умови для самореалізації та соціалізації, згадати навички  швидкого рахунку, дізнатися чи згадати цікаві факти.
 
Заздалегідь планувалося провести математичний квест як очне змагання з учителями математики, але оскільки навчання в даний час проходить в дистанційному режимі – то прийняте рішення провести його офлайн з 05 по 16 квітня 2021 року.

Захід мав за мету проведення офлайн -змагання з подальшим впровадженням його в практику роботи вчителів математики, розширити їх методичний кругозір, продовжувати формувати компетентну особистість педагога, яка володіє інноваційними формами і методами роботи. При цьому була проведена пошукова робота, використані ігрові методи, удосконалювалася робота з ІКТ та практична робота.

Для проведення офланй-квесту  його організаторами (відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту) були підготовлені на надіслані в електронному вигляді кожному учаснику (учителю математики 5-11 класів закладів загальної середньої освіти Срібнянської селищної ради): Пам'ятка про проведення математичного квесту; набір математичних загадок – 13 шт.; набір логічних задач – 20 шт.; цікаві факти математичної науки – 23 шт.; цікавих новинок про математику навколо нас – 11 шт.; світлини відомих математиків – 15 штук; набір світлин учителів математики закладів загальної середньої освіти Срібнянської селищної ради – 44 шт.; індивідуальні маршрутні листи.

Оскільки квест – це гра, то вчителям пропонувалося не забувати, що в житті є таке почуття, як удача. Це тоді, коли ймовірність появи цієї події занадто мала, але при цьому дана подія сталася. Тому і пропонувалося їм попрацювати над собою, над своїми рішеннями, щоб підвищити ймовірність появи сприятливих подій для них.
 
Із 20 учителів, участь в офлан-квесті взяли 17. Першим до кінцевої зупинки «ВОСМС» «прибув» (першим надіслав на вказану електронну скриньку маршрутний лист)  Ігор Кочерга, учитель математики Срібнянської ЗОШ І-ІІІ ст. – 22 квітня об 10:22.

Двом учителям – Наталії Мазило та Вірі Ососок були нараховані додаткові бали (по 10 балів). Жоден учитель не скористався підказкою організаторів квесту – тому штрафні бали не нараховувалися.

Переможцем в офлан-грі стала вчителька математики Сокиринської ЗОШ І-ІІІ ступенів Віра Ососок, яка набрала 138 балів. Друге місце за Тетяною Потапенко – 134 бали (Горобіївська ЗОШ І-ІІ ступенів), третє – Наталією Мазило – 129 (Срібнянська ЗОШ І-ІІІ ступенів).
 


« повернутися

Вхід для адміністратора