A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Про пріоритетні напрями роботи психологічної служби в 2021/2022 навчальному році

Дата: 22.07.2021 15:09
Кількість переглядів: 69

З метою подальшої реалізації статті 76 Закону України «Про освіту» Міністерством освіти і науки України розроблені рекомендації щодо пріоритетних напрямів психологічного супроводу та соціально-педагогічного патронату учасників освітнього процесу у 2021/2022 навчальному році.

Пріоритетними напрямами роботи визначено покращення матеріально-технічного забезпечення фахівців психологічної служби; впровадження факультативних курсів, курсів за вибором, гуртків з психології та соціально-психологічного спрямування, завдяки яким відбувається підвищення психологічної культури учасників освітнього процесу; продовження просвітницької діяльності, яка полягає в формуванні культури здорового способу життя, інформуванні про вплив та наслідки вживання наркотичних, психоактивних речовин, алкоголю та тютюнопаління, ознайомленні учасників освітнього процесу із загрозами, які може нести інтернет (шахрайство, спам, кібербулінг), інформування молоді з проблем торгівлі людьми, популяризації ненасильницької моделі поведінки, інформуванні про соціально-небезпечні хвороби, ознайомленні педагогів та батьків з основними закономірностями та умовами сприятливого розвитку дитини; проведення діагностичної, профілактичної, корекційної роботи; консультування, налагодження зв'язків з громадськістю.

Оновлення існуючого алгоритму професійної діяльності фахівців психологічної служби передбачає перегляд методології роботи з учнями, учителями, батьками, зміну акцентів та пріоритетів з процесу на результат з використанням дієвих методів роботи. Тому одним із першочергових завдань працівників у системі освіти є пошук дієвих засобів і методів роботи. І мета фахівців психологічної служби - навчити підростаюче покоління найголовнішому: жити в мирі з самим собою і з іншими, вступати у взаємостосунки з миром так, щоб життям приносило задоволення. Тому слід прикласти максимум зусиль для того, щоб молода людина була успішною.

Про всі особливості організації психологічного супроводу освітнього процесу можна ознайомитися в листі Міністерства освіти і науки України від 16.07.2021 за №1-9/363 «Про пріоритетні напрямки роботи психологічної служби у системі освіти в 2021/2022 н.р.».


« повернутися

Вхід для адміністратора