A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Підсумки Міжнародної акції «16 днів проти насильства»

Дата: 14.12.2021 15:14
Кількість переглядів: 107

Щорічно в Україні, з 25 листопада до 10 грудня включно, проводиться Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства», яку ініціював Перший всесвітній інститут жіночого лідерства у 1991 році. Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу, чинить насильство щодо неї. В світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Прикро, що ми звикли сприймати насильство, як щось неминуче, адже прояви насильства порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч із нами чи в нас у домі, у школі, на вулиці, ми можемо й повинні зупинити його. Саме тому щорічно міжнародна спільнота підтримує акцію «16 днів проти насильства». Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада до 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства. 

Психологічна служба закладів освіти Срібнянської селищної ради теж долучилася до проведення Акції.Так, на базі Дігтярівської ЗОШ І-ІІІ ступенів практичним психологом Наталією Коваленко було проведено конкурс малюнків «Скажемо насиллю – НІ», бесіди «Конфлікти в моєму житті», «Що таке насилля? Його види», «Толерантність - запорука дружби», «Ми можемо себе захистити».  Цікаво та змістовно пройшов тренінг «СНІД. Серце людяності та розуміння».

   

  

Практичний психолог Карпилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Юлія Кузьменко провела із здобувачами освіти конкурс малюнків «Ми проти насильства» та «Світ без насильства», годину спілкування «Скажи насильству - «Ні»».

 

  

У Сокиринській ЗОШ І-ІІІ ступенів здобувачі освіти долучилися до виконання вправи «Долонька побажань» на якій продовжували речення «Я проти насильства, тому, що …», «Я бажаю всім миру, тому, що …» та під керівництвом практичного психолога Ніни Яременко виготовили плакат «16 днів проти насильства», прослухали просвітницький лекторій «Які є види насильства, як його уникнути».

У Срібнянській ЗОШ І-ІІІ ступенів акція стартувала зустріччю учнів школи з працівниками внутрішніх справ Прилуцького районного відділу поліції та інспектором ювенальної превенції відділу превенції. Вони інформували про кримінальну відповідальність неповнолітніх, ознайомили з відеороликом «Безпека дітей в соціальних мережах» та розповіли майбутнім випускникам про вищі навчальні заклади зі специфічними умовами навчання системи МВС.

Практичним психологом Людмилою Балюх та соціальним педагогом Альоною Побідаш були проведені: година психології «Значення білої стрічки», урок-тренінг «Що таке насильство? Його види  та форми. Як себе захистити?», анкетування «Виявлення насильства в сім’ї та школі», дискусія «Чи можуть інтернет і мобільні телефони бути джерелом насильства?»,  діалог «Як не потрапити в тенета рабства», толерантна бесіда «Всі ми рівні, але різні», «Роблю відважно, якщо є потреба, творю добро для світу для людей», інформування «СНІД: версії походження» та анкетування «Що ви знаєте про СНІД?», заняття з елементами тренінгу «Бути здоровим модно!», подорож у казку «ВІЛ і його мрія», «Що таке ВІЛ/ СНІД, та як від них вберегтися?», «Фейк чи правда про СНІД», «СНІД – загроза людства», «Профілактика шкідливих звичок»,  антикорупційний диспут «Корупція та її види». 

По закінченню акції до Міжнародного дня прав людини проведена бесіда з елементами тренінгу «Подорож у країну прав дитини», тренінг «Ми маємо захищати свої права», дискусія « Мої права та обов’язки».

Спеціалістами соціальної служби для сім’ї дітей та молоді Срібнянської селищної ради Оксаною Хоменко та Оленою Пиндюрою проведено ряд превентивних заходів щодо попередження насильства в сім’ї, про права дітей та їх  відповідальність, анонімне анкетування здобувачів освіти.

  

  


 

У Дігтярівському закладі дошкільної освіти «Сонечко» було проведено ряд занять, ігор, конкурсів з даної тематики.Практичним психологом Тетяною Мажугою виготовлений  буклет для батьків «Я маю право знати свої права», а також проведені: конкурс «Наші долоньки  не для биття», заняття «Подорож на острів дружби», бесіда «Що добре,що погано». Усі вихованці грали в ігри, спрямовані на зменшення агресивності в  дитячому колективі, прослухали твір В.Сухомлинського «Все починається з добра» та переглянули мультфільм «Жив собі чорний кіт».

  

   


 


« повернутися

Вхід для адміністратора