A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Вітаємо переможців конкурсу робіт юних фотоаматорів «Моя країна – Україна»

Дата: 27.01.2022 12:22
Кількість переглядів: 126

Останнім часом ми всі чуємо, що сучасні діти – це «покоління смартфонів», що вони постійно «сидять» в соціальних мережах та їх більше нічого не цікавить. Але ж, ні, сучасна дитина прагне цікавитися всім тим, що сьогодні відбувається у світі: новинками, винаходами, витворами. В ній водночас живе і творець, і філософ, і дослідник. Тому в сучасній дитині слід виховувати інтелектуальну тонкість, чуйність, чутливість до мудрості людської. Турбота про гармонійний розвиток моралі, почуттів, про виховання благородства серця, чистоти всіх духовних поривань і прагнень є суттю виховання нової людини. 

Дорослі хочуть, щоб буквально кожна дитина побачила прекрасне, зачудовано зупинилася перед ним, зробила прекрасне часточкою свого життя, відчула красу цього світу. Частину всього цього можна досягти за допомогою простого вміння – вміння спіймати кадр прекрасного з фотокамерою.

Не всі володіють здатністю концентрувати свою увагу на головних речах та зосереджуватися під час виконання важливого завдання. Тут значну роль відіграє вік та навички, які можна тренувати. Але ж спробувати варто.

Так, здобувачі освіти Срібнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Дігтярівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості, під керівництвом наставників, випробували свої сили в заочному конкурсі робіт юних фотоаматорів «Моя країна – Україна», який організований та проведений комунальним закладом «Чернігівська обласна станція юних натуралістів».

Обласний етап конкурсу був проведений в номінаціях: пейзаж, натюрморт, жанрове фото, пам’ятки архітектури, живий світ (фото тварин і рослин), експериментальне фото та репортажний портрет. Загалом на розгляд журі обласного етапу було надіслано 432 фотороботи із 21 територіальної громади та 4 комунальних закладів, серед яких і світлини здобувачів освіти закладів освіти Срібнянської селищної ради.

Журі обласного конкурсу відмітило, що фотороботи, які були надіслані на конкурс від нашої громади, мали високий рівень виконання, а тому є і переможці, які вибороли І, ІІ та ІІІ місця.

Отже, в номінації «Пейзаж», із 122 фоторобіт, ІІ місце посіла світлина «Тиша» Валерії Діденко, ІІІ місце – світлина «Закучерявлене плесо» Лесі Діденко (Срібнянська ЗОШ І-ІІІ ст.).

Валерія Діденко "Тиша"

Леся Діденко "Закучерявлене плесо"

В номінації «Натюрморт» І місце за Валерією Діденко, яка представила світлину «Настрій», ІІІ місце – за Жанною Кривов'яз – світлина «Смак осені» та Ніною Петровець – світлина «Настрій» (Срібнянська ЗОШ І-ІІІ ст.).

Валерія Діденко "Настрій"

Жанна Кривов"яз "Смак осені"

Ніна Петровець "Настрій"

Номінація «Жанрове фото» визначена переможцями в усіх трьох рівнях. І місце у Ніни Петровець за світлину «Сила думки», ІІ місце – у Валерії Діденко за світлину «Мурчик» та ІІІ місце – у Лесі Діденко за світлину «Вічна таїна кохання» та Жанни Кривов'яз за світлину «В хаті» (Срібнянська ЗОШ І-ІІІ ст.).

Ніна Петровець "Сила думки"

Валерія Діденко "Мурчик"

Леся Діденко "Вічна таїна кохання"

Жанна Кривов"яз "У хаті"

Є здобутки і в номінації «Пам'ятки архітектури». І місце вибороли світлини «Велич столиці» Жанни Кривов'яз та «Палац Галагагів» Ніни Петровець, ІІ місце світлина «Церква» Валерії Діденко, ІІІ місце – світлина «Сокиринська Помона» Лесі Діденко (Срібнянська ЗОШ І-ІІІ ступенів).

Жанна Кривов"яз "Велич столиці"

Ніна Петровець "Палац Галаганів"

Валерія Діденко "Церква"

Леся Діденко "Сокиринська Помона" 


ІІ місце виборола світлина «Разом назавжди» Жанни Кривов'яз в номінації «Живий світ» (фото тварин та рослин) (Срібнянська ЗОШ І-ІІІ ст.) із 112 світлин, представлених у цій номінації.

У номінації «Репортажний портрет» ІІ місце посіла світлина «Юність» Аліни Муравейник (Дігтярівська ЗОШ І-ІІІ ст.), а ІІІ місце – світлина «Сестра» Ніни Петровець (Срібнянська ЗОШ І-ІІІ ст.).

Аліна Муравейник "Юність"

Ніна Петровець "Сестра"

Усі батьки, як тільки їхня дитина з'являється на світ, мріють про те, щоб вона була якщо не геніальною, то хоча б талановитою.

Тож вітаємо талановитих переможців, які мають вміння знайти прекрасне в буденному та тих, хто допомагає розвивати ці вміння!


« повернутися

Вхід для адміністратора