A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Результативність щорічного обласного екологічного конкурсу «Одна планета – одне майбутнє»

Дата: 15.11.2022 12:35
Кількість переглядів: 71

Чи є десь на Землі такий чудовий край, де тихі травневі ночі пливуть на крилах солов’їних пісень, де вранці на замріяній річці вмивається джерельною водою біле латаття, де навесні під шатами могутніх дубів яскравіє килим первоцвітів, де на барвистих придеснянських луках  можна напитись цілющих пахощів різнотрав’я? 

Так, це чарівна Чернігівщина, край, оповитий смарагдовими лісами, голубими стрічками річок, безкрайніми луками і імлистими болотами. Ми пишаємося багатствами свого краю, але водночас нас тривожать зміни, які відбуваються в природі, під впливом людини. А тому святий обов’язок нашого покоління - вивчати і зберігати природні скарби Чернігівщини. Вивчати, щоб стати ближчими до природи, більш чуйними серцем, мудрішими розумом.

Книга природи - невичерпне джерело пізнання і духовного збагачення. Видатний педагог Василь Сухомлинський писав: « … пізнання природи, оволодіння знаннями про неї, приховує в собі ще не використані досі  можливості для того, щоб знання формували позиції людини. Природа - це не тільки середовище навколо нас, а й всенародне добро і багатство, за яке  кожен громадянин нашого суспільства несе відповідальність».

Найкращою школою екологічної освіти і виховання є спілкування з природою, вивчення і пізнання її закономірностей, явищ. Чим активніша позиція дитини у справі вивчення і охорони природи, тим свідоміше ставлення до всього живого, що оточує її.

Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації спільно з Управлінням освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації з вересня по листопад проводився щорічний обласний екологічний конкурс «Одна планета – одне майбутнє». 

Метою конкурсу є розширення природоохоронної діяльності, спрямованої на поліпшення стану навколишнього природного середовища та підвищення екологічної і правової обізнаності учнівської молоді.

Конкурс проводився у два етапи за номінаціями «Північна краса України», «Погляд у чисте майбутнє» та «Довкілля і я» у двох вікових категоріях: 15-18 років та 19 років і старші.

Участь в конкурсі взяли здобувачі освіти Дігтярівської ЗОШ І-ІІІ ступенів в номінації «Північна краса України» в першій віковій категорії.

На перший етап (відбірковий) були представлені світлини трьох авторів:
СИСУНЕНКО Олександри (15 років) – «В очеретах», «За мить до грози» та «На заплаві», ЧЕРЕВКО Юлії (15 років) – «Заметіль», «Зачарований Удай» та «Чарівна мить», ЧИЖ Дарини (17 років) – «На паші» та «Чорногуз».

Подані матеріали відображали біорізноманіття та красу флори і фауни Чернігівщини і не містили монтажу. 

Обласне компетентне журі до ІІ (заключного) етапу конкурсу допустило усіх авторів робіт (спільний наказ Департаменту та Управління від 05.10.2022 №56/146 «Про підсумки І (відбіркового) етапу та проведення ІІ етапу щорічного обласного екологічного конкурсу «Одна планета – одне майбутнє»).

Спільним наказом Департаменту екології та природних ресурсів,  Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації від 10 листопада 2022 року №68/164 «Про підсумки ІІ (заключного) етапу щорічного обласного екологічного конкурсу «Одна планета – одне майбутнє» визначено переможців. 

Отже, І місце посіла ЧЕРЕВКО Юлія

"Заметіль"

"Зачарований Удай"

"Чарівна мить"

ІІ місце – СИСУНЕНКО Олександра

"В очеретах"

"За мить до грози"

"На заплаві"

і IV місце – ЧИЖ Дарина

"На паші"

"Чорногуз"

Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту вітає переможців. Бажаємо, щоб робота мала визнання та приносила задоволення, щоб здійснювалися мрії під мирним українським небом на звільненій українській землі!


« повернутися

Вхід для адміністратора