A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Всеукраїнська акція «Годівничка»

Дата: 01.12.2022 09:50
Кількість переглядів: 375

Зимовий час - це не тільки свята, жваве катання з гірок, відчайдушна гра в сніжки, але і міцні морози з пронизливим вітром. Тому наше завдання - піклуватися про птахів, які зимують у нас та потребують допомоги.

З метою привернення уваги здобувачів освіти до проблем охорони птахів та їх природних біотопів, виховання ціннісного ставлення до біорізноманіття і проведення широкої просвітницької роботи та практичних дій з охорони та збереження орнітофауни стартувала акція «Годівничка»!

Головними завданнями акції є: ознайомлення з видовим різноманіттям зимуючих птахів своєї місцевості, надання здобувачам освіти знань з біології птахів, аспектів їх підгодівлі, оволодіння методиками визначення, спостереження та обліку зимуючих птахів, розвиток гуманного ставлення до птахів, мотивація для їх охорони.

До участі в акції запрошуються здобувачі освіти закладів загальної середньої освіти України.  Участь в акції може бути індивідуальною чи у складі команди.

Акція проходить у три етапи:

І етап – вивчення орнітофауни своєї місцевості, складання каталогів птахів, визначення місць, де птахи зустрічаються найчастіше, виготовлення годівниці та заготівля корму.
ІІ етап – розвішування годівничок та здійснення підгодівлі птахів.
ІІІ етап – проведення свята «Зустріч птахів», на якому будуть підбиті підсумки акції.

Запрошуємо всіх долучитися до природоохоронної акції «Годівничка»!


 


« повернутися

Вхід для адміністратора