A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

День Збройних Сил України

Дата: 06.12.2022 14:15
Кількість переглядів: 41

  6 грудня — це день, коли в 1991 році український парламент ухвалив закон Про Збройні сили України. Саме цей документ визначає ЗСУ як «військове формування, на яке, відповідно до Конституції України, покладаються оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності».

Сьогодні не лише Конституція, але й мільйони українців покладають надії на ЗСУ в захисті України від варварської агресії рф, яку росія розпочала в 2014 році й розширила в лютому 2022-го до повномасштабної геноцидної війни.

Дата 6 грудня є символічною ще й тому, що мала визначальне значення в історії Визвольних змагань — національно-визвольної боротьби українського народу у 1917-1921 роках.

Саме Збройні Сили України наразі мужньо стоять на передовій нашого світлого майбутнього без війни й амбіцій росії. Захисникам і захисницям  особливо складно, тому не забуваймо їх підтримувати не лише добрим словом безмежної вдячності, але й теплими речами, їжею та донатами на необхідне.

Заклади загальної середньої освіти громади активно долучилися до відзначення Дня Збройних сил України. Класними керівниками, педагогами-організаторами, вчителями історії, шкільними бібліотекарями проведено ряд тематичних виховних заходів: годин спілкування, загальношкільних лінійок, відеопереглядів, патріотичних акцій, бібліотечних виставок, виставок малюнків, вікторин, патріотичних квестів, флешмобів, майстер-класів, спортивних свят  тощо - «Збройні Сили України – наша гордість», «Україно, моя Україно, я для тебе на світі живу!», «Зростаємо мужніми», «Слава незламним захисникам», «День мужності та відваги», «Ми роду козацького нащадки», «Ми пишаємось захисниками і захисницями», «День Збройних Сил України», «Вшановуємо героїв», «Народу вірнії сини».

Під час патріотичних акцій «Подаруй тепло захиснику», «Теплі шкарпетки для ЗСУ» учасники освітнього процесу збирали продукти харчування та теплі шкарпетки, писали листи воїнам, виготовляли окопні свічки. 

Хвилинами мовчання вшанувалися загиблі земляки - учасники АТО/ООС та російсько-української війни. 

До меморіальної дошки Олександра Таценка та місць поховань Героїв покладені квіти вдячності. 

Слава Збройним Силам України!
Слава Україні! Героям слава!


 


« повернутися

Вхід для адміністратора