A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Про проведення щорічного конкурсу есе патріотично-громадянської тематики "Єднанням сильні!"

Дата: 18.01.2023 15:35
Кількість переглядів: 349

Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді проводить щорічний конкурс есе патріотично-громадянської тематики  «Єднанням сильні!» на відзнаку роковин з дня народження Т.Г.Шевченка. Цьогоріч конкурс проходить під гаслом: «Встане Україна,…Світ правди засвітить…» (Т.Г.Шевченко «Стоїть в селі Суботові»).

До участі у ньому запрошуються здобувачі освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти, кому не байдуже все українське, все, що рухає нас, як націю, вперед.

Провідна ідея есе-роздуму – в поетичних рядках пророків української національної ідеї ХІХ-ХХІ століття:
«І день іде, і ніч іде.
І, голову схопивши в руки,
Дивуєшся, чому не йде
Апостол правди і науки?» ( Т .Г. Шевченко)
та
«Життя іде і все без коректур…
Прозрінь не бійся, бо вони як ліки» (Л. В. Костенко )

ЕСЕ – невеликий за обсягом і самостійний за змістом прозовий твір із чітко вираженою авторською думкою, розгорнутий у формі розповіді з метою обґрунтування і демонстрації власної точки зору на певне явище чи предмет.

Вимоги до конкурсних робіт (есе):
Обсяг есе до 4-х сторінок. Робота виконується державною – українською мовою з урахуванням вимог сучасного українського правопису.

Переможці конкурсу ЕСЕ патріотично-громадянської тематики «Єднанням сильні!» нагороджуються дипломами відповідного ступеня. Володарі гран-прі та диплома І ступеня отримають безкоштовні путівки до Всеукраїнського профільного табору «Юннат».

ЕСЕ переможців будуть розміщені в науково-художньому журналі для дітей та юнацтва «Паросток»; на сайті НЕНЦ.

Матеріали учасників щорічного конкурсу есе патріотично-громадянської тематики «Єднанням сильні!»  надсилаються на електронну адресу sergiy@nenc.gov.ua.
 
Додаткову інформацію можна отримати за електронною адресою sergiy@nenc.gov.ua.та на сайті:http://https://nenc.gov.ua

Останній термін подачі  матеріалів щорічного конкурсу есе патріотично-громадянської тематики «Єднанням сильні!» не пізніше 03 березня  2023 року.


« повернутися

Вхід для адміністратора