A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Проведено І етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт

Дата: 26.01.2023 16:37
Кількість переглядів: 51

24 та 25 лютого методичним кабінетом відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради проведено І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

У цьому році на розгляд журі було представлено 4 роботи із Дігтярівського, Срібнянського  та Подільського  закладів загальної середньої освіти.
З них: 1 робота у відділенні екології та аграрних наук, секція – «Лісознавство» 1 - у відділенні літературознавства, фольклористики, мистецтвознавства, секція «Зарубіжна література», 1 – у відділенні історії, секція «Історичне краєзнавство», 1 – у відділенні фізики і астрономії, секція: «Теоретична фізика».
Це роботи: Мелащенко  Тетяни, учениці 11 класу Дігтярівської ЗОШ   І-ІІІ ступенів «Вивчення загибелі лісових  біоценозів сосни звичайної  в околицях смт Дігтярі Прилуцького району» (науковий керівник роботи Тіщенко В.О.), Коломійченка Богдана, учня 9  класу Срібнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів «Античний ідеал героя. Ідея захисту рідної землі в світовій літературі. Порівняння образу воїна-спартанця з духовними якостями сучасного захисника України»  (науковий керівник роботи Коломійченко Л.І.), Норець Діани, учениці 10 класу Срібнянської ЗОШ   І-ІІІ ступенів «Магнітне поле і його вплив на живі організми» ( науковий керівник Кочерга І.А.), Козакової Тамари, учениці 8 класу Подільської ЗОШ І-ІІ ступенів «Особливості оплати праці в трудоднях у колгоспі «Комуніст»  с. Савинці у 30-60 роках ХХ століття» (керівник Мотренко В.П.).

І етап конкурсу  проходив у три тури. На першому – проводилось заочне оцінювання науково-дослідницьких робіт на предмет дотримання учасниками  вимог щодо їх написання та  оформлення. На другому -  відбувався захист постера, на третьому – захист  робіт їх авторами. Цьогоріч конкурс на всіх етапах (громади, обласний та всеукраїнський) проходить  в дистанційній формі – у зв’язку із воєнним станом і протиепідемічними заходами, викликаними поширенням на території України інфекції COVID-19.                         Роботи усіх учасників заслуговують на увагу, тематика їх актуальна, має практичне спрямування. Конкурсантами проведена значна робота з опрацювання різних інформаційних джерел.
Участь у обласному етапі конкурсу візьмуть – Тетяна Мелащенко (Дігтярівська ЗОШ)  та Богдан Коломійченко (Срібнянська ЗОШ).            

Бажаємо юним науковцям успіху у  обласному етапі, який Чернігівським територіальним відділенням Малої академії наук України буде проведено у лютому цього року.  

 

        

 


« повернутися

Вхід для адміністратора