A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Вони боролися, щоб ми перемогли

Дата: 27.01.2023 09:24
Кількість переглядів: 46

29 січня вся Україна відзначає День пам’яті героїв Крут.  Саме під Крутами у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Трагічна загибель студентського куреня  стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну.

У закладах загальної середньої освіти відбувся тематичний цикл виховних заходів, проведений класними керівниками, вихователями,учителями історії,  педагогами-організаторами  із відзначення подвигу героїв Крут – загальношкільних лінійок, уроків-реквіємів, інформаційних повідомлень, «круглих столів», літературних хвилинок, тематичних виставок у шкільних бібліотеках та бібліотечних кімнатах: «Тернистими шляхами в ім'я держави», «Пам'ятаємо героїв», «Крути - і сум, і біль, і вічна слава», «Причини та наслідки трагедії під Крутами», «Крути, Крути… Повік не забути», «Крути – бій за майбутнє», «Крути – і сум, і біль, і вічна слава», «Герої  Крут для нащадків взірець». «Крути: трагедія та подвиг», «Герої Крут – герої українського народу», «Квіти у полі», «Перші «кіборги» - відомі й невідомі сторінки», «Лицарство Крут», «Ваш чуєм зов – невтомно далі йти», «Крути – наша слава, наша історія», «Навіки молоді герої Крут», «Квіти у полі там, де Крути», «Славні та героїчні сторінки історії Української держави», «Відданість рідній землі», «Героям Крут присвячується». 

Вшановуючи загиблих, ми низько схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто віддав своє життя у боротьбі за єдину, неподільну, незалежну Україну, адже  подвиг крутянців зайняв гідне місце в пантеоні національної слави, став символом патріотизму і жертовності у боротьбі за державну незалежність.

Герої не вмирають!
Вічна слава героям Крут!



« повернутися

Вхід для адміністратора