A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Вітаємо переможця обласного етапу конкурсу «Юний дослідник»

Дата: 27.04.2023 11:21
Кількість переглядів: 21

Усі, хто має відношення до педагогіки чи освітнього процесу, знають, що дослідницька діяльність учнів є важливим елементом поглиблення та узагальнення знань, а дослідницька робота – це чітко спланована діяльність, при якій «дослідник» має свою точку зору, думку, які розкриваються під час розв’язання  пошукових завдань, створенні проєктів.

Дослідницька діяльність поза навчальним процесом є одним із найважливіших засобів формування майбутнього спеціаліста, здатного відповідати на виклики часу, компетентного та мобільного на сучасному ринку праці, який має громадянську позицію та ефективно здійснює діяльність, саморозвивається та здатний навчатися протягом життя.

Із метою залучення здобувачів освіти до науково-дослідницької діяльності в галузі природознавства Управлінням освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації та КЗ «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» щороку проводиться обласний етап конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник».

Цьогоріч участь в обласному етапі конкурсу взяла учениця 5 класу Дігтярівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Софія Карпач (керівники Віра Коваленко та  Світлана Комлик) з роботою «Цілую мовчки той рушник, що мати вишивала!» в номінації «Народознавство та краєзнавство». 

Захист науково-дослідницьких робіт проходив у дистанційному форматі. Учасники конкурсу представляли на розгляд обласного журі відеозаписи захисту дослідницько-експериментальних робіт з використанням презентацій у форматі PowerPoint  і виклали на каналі Youtube.

За рішенням журі Софія стала переможцем обласного етапу конкурсу – І місце. Її творча робота направлена до Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді для участі у фінальному етапі.

У процесі дослідження Софія Карпач вивчила краєзнавчий матеріал з виготовлення та вжитку народного одягу, систематизувала дані про народний костюм, записала спогади старожилів щодо історії розвитку української рушникової вишивки, основні мотиви народного орнаменту своєї місцевості.

Вітаємо Софійку та її керівників Віру Миколаївну Коваленко та Світлану Іванівну Комлик із перемогою в обласному етапі та надіємося на перемогу в фінальному етапі конкурсу «Юний дослідник». 

Бажаємо переможцю подальшого розвитку дослідницьких умінь та якостей, озброєння новими технологіями творчого підходу до вирішення дослідницьких проблем та, звичайно, нових перемог!


« повернутися

Вхід для адміністратора