A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Оголошений конкурс творів-розповідей «Історія моєї родини — частина історії України»

Дата: 23.06.2023 10:18
Кількість переглядів: 12

 Із метою консолідації та формування історичної свідомості українського народу, збереження національної пам’яті та належного вшанування пам’ятних дат і ювілеїв, Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки України проводить конкурс творів-розповідей «Історія моєї родини — частина історії України» (через опитування, інтерв'ю, бесіди більше дізнатися у старшого покоління про родовід своєї сім'ї, походження прізвища, уявити, якими були далекі родичі, та написати твір-розповідь про героїчні, мудрі, красиві, добрі вчинки людей минулого покоління свого роду, а також можна написати про цікаві історії, легенди, пов'язані з походженням прізвища).

Мета проведення — сприяти формуванню духовної, соціально-орієнтованої особистості, зацікавленої сімейними традиціями, витоками свого роду. 

Родинні історії допомагають нам зв’язатися з минулим і таким чином краще зрозуміти сьогодення та майбутнє. А головне — це створює умови для спілкування між різними поколіннями й зміцнює стосунки в сім’ї.

Провідна ідея конкурсу — в рядках пісні «Родина», яку виконував український естрадний співак, Герой України Назарій Яремчук: «Родина, родина – це вся Україна з глибоким корінням, з високим гіллям».

Твір-розповідь — твір, у якому йдеться про дії особи, про події, які відбуваються чи відбувалися з особою. 

Твори надсилаються в електронному варіанті. Обсяг твору до 4-х сторінок. Твір-розповідь передбачає наявність титульної сторінки, на якій наводяться такі дані: назва роботи; прізвище, ім’я, по батькові автора; назва навчального закладу; клас.

До участі у Конкурсі запрошуються учнівська молодь закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

Прийом конкурсних робіт до 01 вересня 2023 р.

Переможці конкурсу нагороджуються свідоцтвами та дипломами відповідного ступеня.

Конкурсні роботи надсилати на електронну адресу myroshnyk@nenc.gov.ua з позначкою «Історія моєї родини».

Додаткову інформацію можна отримати за електронною адресою myroshnyk@nenc.gov.ua, тел. +380508592489 (Олександра Петрівна Мірошник) та на сайті https://nenc.gov.ua


« повернутися

Вхід для адміністратора