A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Конкурс есе «Війна за СВІЙ шлях»

Дата: 26.10.2023 10:29
Кількість переглядів: 220

Завершився І етап Всеукраїнського конкурсу з написання есе «Війна за СВІЙ шлях!» (дитячий погляд), який проводиться з метою активізації національно-патріотичного виховання учнівської молоді, пошуку та розкриття юних талантів, формування у здобувачів освіти активної життєвої позиції, готовності бути захисником України.

На обласний етап конкурсу надіслані есеї  Валентини КОВАЛЬОВОЇ, здобувачки освіти Гриціївської ЗОШ І-ІІ ступенів (керівник Лариса ВІРНОВА); Ореста ЗАВОРОТНОГО, здобувача освіти Дігтярівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник Наталія ХАРЧЕНКО);  Аліни ГОЛОВКИ та Діани, КИРИЧЕНКО, здобувачок освіти Срібнянського ліцею (керівники Оксана ЩЕРБИНА, Антоніна АРТЕМЕНКО).
Читати творчі роботи без сліз неможливо. У кожній – домінанта тривоги, болю, суму. Кожна – не по-дитячому відверта, сокровенна.
Орест зізнається, що ніколи раніше не писав про війну, кожного дня прискіпливо стежить за новинами. Переймається, що «…гинуть невинні люди, працюють ворожі «Гради», авіація, артилерія. Бомблять Чернігів, старе, сивочоле місто…». Та все ж «…тримає надію на тихі ранки та зоряні ночі».
Діана згадує, як чула і ніколи не забуде страшні звуки вибухів, які лунали один за одним, коли розстріляли колону ворожої техніки, яка рухалася поблизу Срібного.
Аліна дякує героям, завдяки яким має змогу думати, писати і спілкуватися українською. Дякує за те, що може одягнути вишиванку.
А Валентина освідчується своєму героєві: «…мені знову приснився тато… Такий рідний, такий дорогий… Мої думки, мої молитви для тебе, тату… Я вірю, що ми переможемо, бо Україну захищають такі як ти, справжні Патріоти».
Дякуємо юним есеїстам за старанність, життєву позицію, любов до України та українського слова. Зичимо перемоги у наступному етапі конкурсу, Перемоги всім нам у війні за СВІЙ шлях.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора