A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

"Тиждень безпеки" у Срібнянському ЗДО

Дата: 06.11.2023 06:34
Кількість переглядів: 26

Щороку  вихователі Срібнянського ЗДО «Сонечко» планують у кожній віковій групі  «Тиждень безпеки».

 Кожен день цього тижня тематичний . Вихователі  проводять різні форми роботи з дітьми та формують здоров’язбережувальну компетентність. Як підсумок навчально-розвивального тижня – повчальна розвага на закріплення вивченого протягом тижня. У музичному залі закладу до малят завітала інтерактивна вистава «Пригоди Світлофорика». Театралізована казочка розпочалася, відкрилася ширма – і з’явилися казкові герої Зайчик, Їжачок,Черепаха, Лев та Мудра Сова.
…Одного разу Мудра Сова запросила своїх друзів на екскурсію містом, адже всі: і дорослі і малі азбуку вулиць повинні знати, правила дорожнього руху вивчати. Зайчик запросив і дошкільнят  у цікаву подорож , і вирушили вони потягом. От і приїхали вони у велике місто, але не знають як перейти дорогу,скрізь стоять знаки. І Мудра Сова почала навчати діток дорожніх знаків та провела гру з дошкільнятами «Знайди дорожній знак». А ще дошкільнята зустрілися в місті зі Світлофором.  Світлофор  розповів, як він  допомагає машинам і пішоходам виконувати правила дорожнього руху і запросив дошкільнят до гри.
Черепашка та Левенятко   любили  гуляти вулицями, не всі знали правила дорожнього руху, а Черепашка ще й створювала аварійну ситуацію. Інспектор Петренко навчив Черепашку  правильно переходити вулицю та безпечно поводитися на проїжджій частині дороги, а малята в цьому йому допомогли.  Бабуся  Ягуся  разом  з Чахликом  Невмирущим любили швидко  їздити, порушували правила і це їх тільки веселило та тішило. Інспектор змушений був накласти на них  штраф. Порушники  вибачилися і вирішили більше ніколи не порушувати правила дорожнього руху. Червона Шапочка дуже  любила переходити вулицю на червоне світло світлофора, тому що дуже  любила наряджатися в червоне. Інспектору вона пояснила, що має червону шапочку, червону помаду та червону сумочку, тому на зелене світло світлофора переходити вулицю вважала поганим смаком. Інспектор разом з Світлофориком навели лад на проїжджій  частині дороги та запросили до гри дітей щоб пригадати всі правила дорожнього руху та ніколи їх не забувати.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора