A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Їх об'єднало Кобзареве Слово

Дата: 27.11.2023 09:54
Кількість переглядів: 23

25 листопада на Срібнянщині відбувся ІІ етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка.

Мета конкурсу – вшанування багатогранної спадщини нашого Кобзаря, виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до мови  і традицій свого народу, підвищення мовної освіти в Україні.
Випробовували свої сили здобувачі освіти Срібнянського ліцею. 
Завдання конкурсу були складними, але водночас доволі актуальними. Вони ґрунтувалися на філософських ідеях, етичних і моральних максимах Тараса Григоровича, доводили, що Шевченко доступний і приступний кожному, хто прочитає бодай рядок його поезій. 
Юні Українці,  всі як один, переконані, що  Слова Кобзаря об’єднують, запалюють, загартовують нашу волю, допомагають, як молитва, нашим Захисникам і Захисницям, зміцнюють віру в нашу Перемогу, переконані, що Шевченко завжди сучасний.
Серед 14 учасників конкурсу право представляти громаду на ІІІ етапі вибороли Вікторія Косенко та Валерія Андрієнко, учениці 10 та 11 класів  (учителі Світлана Роєнко, Оксана Щербина).
 Вітаємо переможців, дякуємо конкурсантам за участь, учителям – за підготовку та підтримку своїх вихованців, керівництву ліцею - за належний рівень організації конкурсу.


 


« повернутися

Вхід для адміністратора