A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

І етап кокурсу науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України

Дата: 26.01.2024 14:36
Кількість переглядів: 15

 Науково-дослідницька  діяльність учнівської молоді  є важливим елементом поглиблення та узагальнення знань з навчальних предметів. Залучаючи здобувачів освіти до наукової, експериментальної та конструкторської роботи, педагоги розвивають в них природні здібності та задатки, створюють умови для їх творчого самовдосконалення.

Цього року на розгляд фахових журі І етапу Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких  робіт  учнів-членів  Малої академії наук  України  було заявлено  дві науково-дослідницькі роботи: Аліни Сопун, здобувачки освіти 10 класу Дігтярівської ЗОШ І-ІІІ ступенів у відділенні «Філологія» (секція «Українська мова») з теми «Стилістична роль просторіч у ранніх творах Любові Пономаренко» (керівник роботи Заворотна Л.В., вчителька української мови та літератури Дігтярівської ЗОШ) та Максима Потапенка, здобувача освіти 10 класу Срібнянського ліцею в відділенні «Науки про Землю» (секція «Географія») з теми «Роль ерозійних процесів у формуванні рельєфу селища Срібного та екологічні проблеми, пов’язані з ними» (керівник роботи Косенко Л.І., вчителька географії Срібнянського ліцею).                       
Конкурс  проходив у три етапи. 
На першому – проводилось заочне оцінювання науково-дослідницьких робіт на предмет дотримання учасниками  вимог щодо їх написання та  оформлення. На другому етапі відбувався захист постера (художньо оформленого плаката) у формі безпосереднього спілкування учасника із членами журі у формі питань-відповідей, під час якого члени журі перевіряли знання учасника з теми дослідження, в тому числі з базової дисципліни, самостійність виконання дослідження.
На третьому – захист  науково-дослідницьких робіт їх авторами в онлайн режимі.
Цьогорічні роботи конкурсантів заслуговують на увагу, тематика їх актуальна, має практичне спрямування. 
У лютому Аліна та Максим візьмуть участь у ІІ  етапі конкурсу. 
Вітаємо учасників із вдалим стартом та побажаємо успіхів у обласному етапі. 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора