A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

День безпечного Інтернету - 2024 в Срібнянському ліцеї

Дата: 06.02.2024 16:44
Кількість переглядів: 24

  06 лютого у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day), який цього року проходить під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.  Метою дня є поширення знань про безпечне та відповідальне використання цифрових технологій для дітей та молоді.  Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

З метою підвищення інформаційної компетентності учасників освітнього процесу, створення сприятливих умов для підготовки молодого покоління до життєдіяльності в інформаційному суспільстві, забезпечення захисту дитини від шкідливих інформаційних впливів, акцентування уваги на важливості безпечної поведінки у Всесвітній мережі, учителі інформатики Срібнянського ліцею Оксана ДОЛГОВА та Віталій ШПИТЯК зі здобувачами освіти провели ряд заходів: онлайн-гру “Interland: Безпека дітей в інтернеті”, перегляд мультфільмів “Деякий контент — не для поширення”,  гру-симулятор “Онлайн-безпека для підлітків”, створення кросвордів зі слів та термінів “ЦЕЙ НЕБЕЗПЕЧНИЙ ІНТЕРНЕТ”, виготовлення лепбука “Правила користування Інтернетом”, вправи безпеки в цифровому середовищі, вебквест “Безпечний інтернет”, виготовлення плакатів, буклетів та стінгазет “Безпечний інтернет”.

Школярі здійснили віртуальну подорож Всесвітньою Мережею: познайомилися з правилами безпечної поведінки, називали переваги та небезпеку, яку містить Інтернет, проводили власне невеличке дослідження, предметом якого були позитивний і негативний вплив Інтернету на дітей. 

Цей день є чудовою нагодою донести учням, наскільки важливо зберігати в безпеці свої особисті дані у світі сучасних технологій, як не стати жертвою шахраїв, як захистити техніку від засилля вірусів та як захистити себе від... себе. Впевнені, що мало хто із нас контролює час, проведений в Інтернеті.

Проблема безпеки в Інтернеті актуальна, й говорити про неї треба не лише один раз на рік, а постійно!


 


« повернутися

Вхід для адміністратора