A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Вітаємо дослідника!

Дата: 25.03.2024 11:50
Кількість переглядів: 24

 Із нагоди 210-ї річниці нашого великого Поета і Пророка Тараса Шевченка Всеукраїнський благодійний фонд Т.Г.Шевченка  започаткував щорічний всеукраїнський краєзнавчий конкурс "От де, люде, наша слава, слава України!", покликаний  відродити незнані, забуті, призабуті імена відданих синів і дочок України, які, надихаючись Кобзаревим Словом, боролися, працювали в ім'я незалежності своєї країни,  її утвердження у світі  та передусім в ім'я свого народу, його повнокровного майбутнього.  Вони гідні, аби ми їх знали, пам'ятали і надихалися їхньою активністю, відданою любов'ю до Батьківщини.

Здобувач освіти 9 класу Дігтярівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Орест Заворотний (керівник Муравейник Ольга Миколаївна) долучився до захопливої краєзнавчої роботи з пошуку призабутих імен, а також цікавих і ще невідомих деталей із життя знаних своїх земляків. Тема його дослідження  «Серед людей його дорога», яке присвячене нашому землякові Павлові Скочієві, невтомному професору Львівського медичного університету. 

За своє життя Павло Скочій встиг написати не лише необхідні українські підручники з медицини, а й видати не одну збірку своїх поетичних медитацій. Це за його ініціативою у центрі Дігтярів встановлено пам’ятник Тарасу Шевченку, щоб усі мали змогу споглядати символ вольності й відваги, мудрості й віри. Його вірші – це поезія людини, осмислена розумом і серцем, вона правдива, щира, душевна. 

За своє дослідження Орест нагороджений сертифікатом учасника  конкурсу. 

Щиро вітаємо та  бажаємо нових перемог і Перемоги! Подальших досліджень, відкриттів, захоплень! Саме так формується національна свідомість та гордість. І тоді такий народ не здолає ніякий ворог!


« повернутися

Вхід для адміністратора