A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Як підтримати людину словом

Дата: 04.04.2024 09:23
Кількість переглядів: 11

  Зараз нелегко всім. І часто виникає потреба підтримати людей, до яких ми небайдужі. Хтось важко приймає допомогу, хтось закривається в собі. Але допомога й «тепле» слово потрібні кожному. 

На жаль універсального «знеболюючого» від усіх переживань нема, але є слова, які допоможуть підтримати людину правильно. 

Наше життя зараз нагадує «службу цілодобової підтримки». І щоразу думаєш: які слова підібрати, щоб не роз’ятрити рану ще більше, як розслабити, дати виговоритися, виплакатися, а не змусити «замкнутися», як підказати якийсь вихід із ситуації і не виглядати «надто розумною»?

Усі знають, що слова - це найпростіший спосіб підтримати людину, адже це «інструмент», який майже завжди з нами. Але разом з тим, він може бути і небезпечним.

Адже навіть коли ми хочемо підтримати когось, ми не завжди знаємо як це зробити правильно і що саме сказати. Невдало підібраними словами можна поранити.

На допомогу приходить сторінка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у соціальній мережі Facebook (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02fYki6nJEqkGDSec4MfNE3NawopMXoxkKdqyLynJk4K3gXMyttM2FGe5HU5nSMkgjl&id=100090659411795), де можна знайти підказки, які слова можна сказати людині, щоб у них вона почула «мене люблять», «про мене дбають», «я маю значення».

Так ось…


« повернутися

Вхід для адміністратора