A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Вітання переможцям обласного етапу Міжнародного конкурсу еколого-валеологічної спрямованості «Квітка буття»

Дата: 09.04.2024 10:23
Кількість переглядів: 141

 У лютому - березні 2024 року КЗ «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» було організовано та проведено обласний етап Міжнародного конкурсу еколого-валеологічної спрямованості на тему «Квітка буття», метою якого є формування основ екологічної культури та мислення, виховання любові до природи, бережливого ставлення до навколишнього середовища; привернення уваги до величезної ролі рослинного світу у підтримці біологічного балансу в природному середовищі; вдосконалення вміння висловлюватись з заданої теми в різних формах творчого самовираження; підтримка всебічних талантів дітей.

У Конкурсі взяли участь здобувачі освіти І – IV класів Дігтярівської ЗОШ І-ІІІ ступенів під керівництвом творчого наставника Віри Коваленко, заступника директора з виховної роботи.

Роботи учасників виконано в 2 номінаціях: «Природні об’єкти «Квітка буття» очима дітей» - ручні вироби: прикраси або аксесуари (кулон / сережки / браслет / намисто) та «Екологічна сумка з мотивами природних об’єктів – Квітки буття» - ручні вироби з тканини (з аплікаціями, вишивкою, малюванням тощо) 

Журі обласного етапу Конкурсу відмітило високий естетичний рівень виконання робіт.

Так, у номінації «Природні об’єкти «Квітка буття» очима дітей» - ручні вироби: прикраси або аксесуари»  Анна Довгун та Валерія Алексейцева посіли І місце, а в номінації «Екологічна сумка з мотивами природних об’єктів – Квітки буття» - ручні вироби з тканини» - І місце за Златою Мажугою, Емілією Вакуленко та Нікітою Пушенком.

Своє намисто-силянку «Зелене плетиво» Анна Довгун виготовила з ниток та невеликої кількості намистинок, Валерія Алексейцева представила на Конкурс бісерне намисто «Квітка сонця» з бісеру золотих відтінків, що нагадує суцвіття соняшника.

   
 

Дитячий наплічник Злата Мажуга виготовила з тканини та мережива, яке зв’язане гачком. Робота «Сонячний наплічник»оздоблена квітами з атласної стрічки. Екосумка «Господар городу» Нікіти Пушенка пошита з тканини, прикрашена вишивкою хрестиком – великий яскравий гарбуз висівся на городі. Вишивав Нікіта разом зі своєю бабусею. В’язана гачком екосумочка «Квітка буття» Емілії Вакуленко - це модний літній аксесуар, з яким власник виробу не залишиться непоміченим. А особливо приваблює велика квітка соняшника. Хоча не в нас його батьківщина, але для всіх соняшник – наша рідна квітка, справжня «Квітка буття».

      

  

Творчі роботи переможців Конкурсу направлено до Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді для участі у Національному етапі Міжнародного конкурсу еколого-валеологічної спрямованості на тему: «Квітка буття».

Тож вітаємо переможців обласного етапу та сподіваємося, що журі високо оцінить роботи конкурсантів у фіналі! Зичимо подальших перемог учням Дігтярівського закладу загальної середньої освіти в царині еколого-валеологічного спрямування!


« повернутися

Вхід для адміністратора