A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Сторінка психології

Дата: 24.04.2024 10:00
Кількість переглядів: 5

   У минулому багато хто вважав, що психологія – це наука, яку люди придумали виключно через нудьгу. Адже їх бабусі й дідусі знати не знали про неї і мирно жили з народження і до кінця своїх днів. Але варто запитати себе: чи щасливо проходило їхнє життя? 
Психологія допомагає людям визначитися з тим, чого вони насправді бажають, зрозуміти себе і перестати накручувати проблеми поверх інших проблем, адже психіка людська стійка, але рано чи пізно навіть міцна сталь ламається. 
Пропонуємо читачам цитати про психологію. Може саме вони допоможуть вам знайти себе.

І так: 

1. Кожна людина відрізняється від іншої і з кожним днем відрізняється сама від себе.

2. Дев’ятнадцяте століття було століттям біології, двадцяте – століттям фізики, двадцять перше – вік психології.

3. Єдина людина, з якою ви повинні порівнювати себе, це ви в минулому. І єдина людина, краще якої ви повинні бути, це той, хто ви є зараз.

4. Особисто я люблю суницю з вершками, але риба чомусь надає перевагу черв’якам. Ось чому, коли я йду на риболовлю, я думаю не про те, що люблю я, а про те, що любить риба.

5. У людини з відкритою душею і обличчя відкрите.

6. У наших снах ми завжди однією ногою в дитинстві.

7. Побажайте, щоб комусь пощастило зустріти вас, і вам пощастить зустріти когось.

8. Найбільший друг і найбільший ворог людини – його уява.

Генрі Девід Таро, американський письменник, мислитель, натураліст, суспільний діяч сказав: «Справа не в тому, на що ви дивитеся, а в тому, що ви бачите».

Марк Твен, американський письменник, гуморист, сатирик, публіцист писав: «Нам подобаються люди, які сміливо говорять нам, що думають, за умови, що вони думають так само, як ми».

Наполеон Гілл, американський журналіст зауважив, що «Дивлячись у дзеркало, ви водночас бачите перед собою свого найкращого друга і найзапеклішого ворога».

Гілберт Кіт Честертон, англійський письменник, філософ і публіцист висловив думку:  «Можна зрозуміти космос, але не себе; відстань між власне людиною та її внутрішнім «Я» часом більша, ніж відстань до зірок».

Есте Лаудер, американська підприємниця впевнена, що «Ми красиві рівно настільки, наскільки вважаємо себе красивими».

Маргарет Тетчер, 71-й прем’єр-міністерка Великої Британії в 1979-1990 роках сказала: «Ніколи не слухайте осуду на свою адресу. Бо, навіть якби ви вміли ходити по воді, то будьте впевнені, хтось обов’язково скаже: «Дивіться, він навіть не вміє плавати»…»

А Карл Густав Юнг, який був позитивним психологом і філософом зауважив, що «Ми заглядаємо в минуле через наших батьків, а в майбутнє, яке ми ніколи не побачимо, через наших дітей».


« повернутися

Вхід для адміністратора