A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

STEM-тиждень- 2024 у Срібнянському ліцеї

Дата: 26.04.2024 16:09
Кількість переглядів: 13

 Із метою ознайомлення учнів з особливостями STEM-технологій, для формування в школярів навичок дослідницької діяльності у формі, доступній для певного віку, психічного і ментального розвитку учнів, закладення основ обізнаності зі STEM-галузями і професіями, педагогічний та учнівський колективи Срібнянського ліцею долучилися до проведення Всеукраїнського «STEM-тижня».
Кожний день STEM-тижня був тематичним.

Понеділок був Днем науки. Здобувачі освіти 7-Б класу (учитель географії Людмила Косенко) презентували однокласникам індивідуальні проєкти «Об'єкти Євразії, віднесені до Світової природної спадщини ЮНЕСКО». Учитель біології Євген Близнюк разом з учнями 5-А класу дослідили, як побудоване тіло людини. Здобувачі освіти 9 класів разом з учителями хімії Аллою Дідович та Мирославою Соловей узагальнили знання про органічні сполуки й навчилися їх виявляти в продуктах харчування. Алла Мартищенко, учитель інтегрованого курсу «Здоров’я, безпека та добробут» провела для учнів 6-А класу STEM-хакатон «Харчування і здоров’я».

Другий день «Тижня» - День технологій. Учні 11-А класу разом з учителями інформатики Віталієм Шпитяком і Оксаною Долговою реалізували STEM-проєкти: «Електронний програмований світлофор», «Створення 3D-об'єктів «Кімната моєї мрії». Учитель географії Людмила Косенко разом із здобувачами освіти 6-А класу склали блок-схеми для запам’ятовування «Виживання рослин і тварин  у пустелі». Еко-майстерку «Теплиця на підвіконні з використаних матеріалів» для дівчат з 7 класів провела Ольга Соловей, учителька трудового навчання.

Третій день «Тижня» – День інженерії або технічної творчості. В 5 класах на уроках міжгалузевого інтегрованого курсу «STEM» проведено змагання «FoldableFlight», під час якого учні виготовили паперові літачки (учитель Віталій Шпитяк). Учителька трудового навчання Ольга Соловей, разом з дівчатами 6 класів створили «Великоднє дерево». Учні 4-го класу взяли участь у створенні макетів транспортних засобів з LEGO (учителька Світлана Шевченко). Ірина Зінченко, вчителька трудового навчання, ознайомила дівчат 5 класів із поняттям «апсайклінг», навчила виготовляти підставку під олівці з алюмінієвих бляшанок і пластику. Хлопці 5 класів взяли участь у «Конструкторському бюро» під час якого сконструювали повітряного змія з різних матеріалів (учитель трудового навчання Олег Жмака).

Четвертий день тижня був присвячений цариці всіх наук - математиці. Учителі математики провели в цей день цікаві і пізнавальні STEМ-уроки: Наталія Кириченко – «Середнє арифметичне. Середнє значення величин» для учнів 5-Б класу; Ольга Онопченко – «STEM-круїз» для учнів 6-А класу, «STEM – це круто» - 5-А класу, «STEM-подорож чарівними числами» - 7-А класу; Ігор Кочерга  – «Політ навігаторів, або Галопом по галактиці» для учнів 6-Б класу.

На завершення тижня учасники освітнього процесу підготували виставку «STEM-емблем» та «STEM-проєктів», а учні 3-Б класу (учитель Лариса Телух) презентували короткотривалий проєкт «Що зробила людина за зразком природи?».


« повернутися

Вхід для адміністратора